ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

HSBC: Ευκαιρία στις ελληνικές μετοχές - Η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη

HSBC: Ευκαιρία στις ελληνικές μετοχές - Η χώρα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη

Θετική για τις ελληνικές μετοχές, εμφανίζεται η HSBC γιατί αποτελούν όχημα για να «παίξουν» οι επενδυτές την επιλογή της ΕΚΤ για επιπρόσθετη νομισματική χαλάρωση.

Οι αποτιμήσεις των ελληνικών μετοχών, σημειώνει, δείχνουν ότι υπάρχουν υψηλά περιθώρια ανόδου, αρκεί οι επενδυτές να είναι σε θέση να «απορροφήσουν» την υψηλή μεταβλητότητα που σχετίζεται με το πολιτικό ρίσκο.

Μετά από ένα δύσκολο 2014, οι ελληνικές μετοχές έχουν δύσκολο ξεκίνημα στο νέο έτος εξαιτίας των ανησυχιών σχετικά με τον πολιτικό κίνδυνο που συνδέεται με τις επικείμενες γενικές εκλογές, ωστόσο η HSBC εκτιμάει ότι οι εκλογές έχουν μικρότερη σημασία από ό,τι πιστεύει η αγορά.

Η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα αποφευχθούν μονομερείς ενέργειες και σε αυτό το πλαίσιο οι ελληνικές μετοχές είναι φθηνές, τονίζει.

H HSBC διατηρεί τη σύσταση "overweight" για τις ελληνικές μετοχές, εκτιμώντας ότι οι επικείμενες εθνικές εκλογές θα δημιουργήσουν λιγότερα προβλήματα από εκείνα που πιστεύει η αγορά, ενώ επισημαίνει ότι η χώρα δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.

Σχετικές ειδήσεις