ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Προσωρινά «πάγος» για τη Nova

ΟΤΕ: Προσωρινά «πάγος» για τη Nova

«Τώρα δεν είναι ο χρόνος για να κάνουμε κάποια κίνηση». Με αυτή τη δήλωση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2014, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ έδειξε ότι ο όμιλος δείχνει να έχει βάλει «πάγο» τουλάχιστον προσωρινά όσον αφορά τη διεκδίκηση της Nova.

Του Δημήτρη Μαλλά

«Η κατάσταση είναι αυτή τη στιγμή τέτοια που πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις κινήσεις στην αγορά» σημείωσε ο κ. Τσαμάζ απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των αναλυτών, προσθέτοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κινήσεις πριν το εξωτερικό περιβάλλον σταθεροποιηθεί» αναφερόμενος στις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο. «Πρέπει να δούμε τις εξελίξεις και μετά να αποφασίσουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ έχει καταθέσει μη δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση της Nova από τη Forthnet, ενώ την ίδια στιγμή Vodafone και Wind έχουν καταθέσει επίσης μη δεσμευτική πρόταση για το σύνολο της Forthnet. Όμως, ούτε ο ΟΤΕ ούτε το σχήμα Vodafone – Wind έχει προχωρήσει στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς με τη διενέργεια των εκλογών να είναι ο παράγοντας που «πάγωσε» τις εξελίξεις.,

Ερωτώμενος αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς ΟΤΕ σε περίπτωση που γίνει κίνηση από τον ανταγωνισμό, ο κ. Τσαμάζ απάντησε ότι «δεν πρόκειται να πιεστούμε να απαντήσουμε αν δεν είμαστε σίγουροι για την κίνηση μας».

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, υπήρξε ερώτηση και για το 10% του ΟΤΕ που ελέγχει το ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Τσαμάζ απάντησε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο ούτε κάποια εξέλιξη», προσθέτοντας ότι «περιμένουμε την κυβέρνηση να μας διατυπώσει τη θέση της επί του θέματος».

Σχετικές ειδήσεις