ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προσφορά 80 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ΝΙΚΑΣ

Προσφορά 80 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της ΝΙΚΑΣ

Επένδυση 80 εκ. ευρώ πρόκειται να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα η ολλανδική εταιρεία Impala, για την εξαγορά της Νίκας. Η Impala έχει συμφωνήσει να αποκτήσει την εισηγμένη μετά από μια διευθέτηση των δανείων της προς τις τράπεζες, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να διαρκέσουν 4 – 6 μήνες σε σύμπραξη με τον κ. Σ. Θεοδωρόπουλο της Chipita και για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, κ. Σταθάκη.

Ο Υπουργός κ. Γ. Σταθάκης εξέφρασε την επιθυμία να μην θιγούν οι 500 θέσεις εργασίας και αν είναι δυνατόν να αυξηθούν. Οι επενδυτές διαβεβαίωσαν ότι οι θέσεις εργασίας είναι διασφαλισμένες.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί το πρώτο εγχείρημα επένδυσης σε υπερχρεωμένη εισηγμένη και η επιτυχία του θα αποτελέσει πιλότο για τη συνέχεια και σε άλλους κλάδους, σηματοδοτώντας την έναρξη μιας πορείας αποφόρτισης των συστημικών τραπεζών από τα βαρίδια των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Η κίνηση αυτή από πλευράς Γ. Σταθάκη, σηματοδοτεί τη βούληση του Υπ. Ανάπτυξης για γρήγορη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων και επιτάχυνση των επενδύσεων στη χώρα, με στόχο την αύξηση των θέσεων εργασίας και την αναθέρμανση του επενδυτικού κλίματος.

Η μεγάλη αυτή επένδυση στον πολύπαθο κλάδο των τροφίμων σφραγίζει με εμπιστοσύνη τη νέα πολιτική περίοδο στη χώρα. O εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης της εταιρείας εξέφρασε την εμπιστοσύνη τους στην αναπτυξιακή βούληση της κυβέρνησης και την εμπιστοσύνη που καλλιεργεί στη αγορά.

Μάλιστα η ολοκλήρωση αυτής της επένδυσης συνεπάγεται πιθανώς και με επόμενες κινήσεις από τον ίδιο όμιλο στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων.

Σχετικές ειδήσεις