ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απεργία στη Lufthansa την 18η Μαρτίου από τους χειριστές

Απεργία στη Lufthansa την 18η Μαρτίου από τους χειριστές

Το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit ανακοίνωσε σήμερα ότι προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση στη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa την 18η Μαρτίου, η οποία θα επηρεάσει κυρίως τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων που πραγματοποιεί.

Η απόφαση να προκηρυχθεί η απεργιακή κινητοποίηση καταγράφεται καθώς συνεχίζεται η μακρόχρονη διένεξη ανάμεσα στο συνδικάτο και τη διεύθυνση της επιχείρησης, με αφορμή τους σχεδιασμούς της Λουφτχάνσα για την επέκταση της δραστηριότητας των εταιρειών χαμηλού κόστους που της ανήκουν.

Σύμφωνα με το συνδικάτο των πιλότων, η διοίκηση της Λουφτχάνσα παραμένει αμετάπειστη και συνεχίζει την προσπάθεια της να επιβάλει πολύ πιο δυσμενείς όρους και συνθήκες απασχόλησης στους νεότερους πιλότους, γεγονός το οποίο οδήγησε στην καταφυγή του συνδικάτου στην κινητοποίηση.

Σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο προειδοποίησε ότι σχεδιάζει να κλιμακώσει την απεργιακή κινητοποίηση για να εντείνει την πίεση που ασκεί στη διοίκηση της Λουφτχάνσα. Προς το παρόν, διευκρίνισε, οι δύο θυγατρικές της Λουφτχάνσα Germanwings και Eurowings δεν θα επηρεαστούν.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της διεύθυνσης της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας για σχόλια.