ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αγορά βιώνει κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας

Η αγορά βιώνει κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας

Κλίμα ανασφάλειας, αγωνίας, αδράνειας αλλά και κινήσεις πανικού σε κάθε επίπεδο έχει δημιουργήσει μια αποσπασματική διάχυση πληροφόρησης που σχεδόν πάντα συνοδεύεται, κατά περίπτωση, από διόρθωση ή διάψευση από επίσημες ή ανεπίσημες πηγές και φορείς. Αυτό σημείωσε αντί απάντησης στο ερώτημα «τι προσδοκούμε από την εορταστική αγορά», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Παναγής Καρέλλας σχολιάζοντας ότι στην κοινωνία και την αγορά έχει δημιουργηθεί μία σύγχρονη Βαβέλ.

«Στην πιο κρίσιμη για τη χώρα καμπή, η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί και να ανταποκριθεί στην εμπιστοσύνη που πρόσφατα ο ελληνικός λαός την περιέβαλε, με προτεραιότητα καθαρές λύσεις, χωρίς ιδεοληψίες και προκαταλήψεις, που θα στοχεύουν σε μια αξιοπρεπή και βιώσιμη ανάπτυξη εντός του ευρώ» είπε.

Συνείζοντας τη δήλωσή του, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του συλλόγου έκανε «έκκληση στην κυβέρνηση και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με γνώμονα την επιβίωση και την ανάπτυξη της κοινωνίας και της αγοράς, να παραμερίσουν αυτά που τους χωρίζουν και συντεταγμένα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο. Μόνο έτσι θα ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας. Η εμπιστοσύνη κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Χτίζεται διαχρονικά και χάνεται γρήγορα. Το ίδιο και τα όρια αντοχής και ανοχής μας».

Σχετικές ειδήσεις