ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΣΜΑ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στόχοι

ΣΕΣΜΑ: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο και στόχοι

«Την κρίσιμη αυτή περίοδο, οι Ελληνικές Εταιρείες Συμβούλων -μέλη του ΣΕΣΜΑ- καταθέτουν τη δική τους εμπειρία για τον αποτελεσματικό σχεδιασμό μέτρων και πολιτικών που θα δρομολογήσουν άμεσα θετικές εξελίξεις στην οικονομία, την κοινωνία και την απασχόληση». Αυτό τονίστηκε στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εταιρειών Συμβούλων Μάνατζμεντ Ελλάδος (ΣΕΣΜΑ), η οποία εξέλεξε τη νέα διοίκηση του Συνδέσμου.

Ο ΣΕΣΜΑ αποτελεί τον Επαγγελματικό Συλλογικό Φορέα των οργανωμένων εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με 56 εταιρείες – μέλη, στις οποίες απασχολούνται περισσότερα από 2.500 εξειδικευμένα στελέχη - Έλληνες επιστήμονες και πραγματοποιούν περισσότερο από €250 εκ. ετήσιο κύκλο εργασιών, έχοντας επενδύσει άνω των €70 εκ. ελληνικής προέλευσης κεφάλαια.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της συνέλευσης δόθηκε έμφαση στο γεγονός ότι τα μέλη του ΣΕΣΜΑ μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, στην υποστήριξη της εφαρμογής των διαρθρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο Τομέα καθώς και στην αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

«Τα μέλη του ΣΕΣΜΑ είναι κατάλληλα οργανωμένες και στελεχωμένες επιχειρήσεις, ικανές να προσφέρουν τεχνικές λύσεις στις προκλήσεις που θέτει η σημερινή ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας μας, υποστηρίζοντας θέματα μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, αλλά και εφαρμογής τους», σχολίασε ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Βασίλης Ρεγκούζας, ο οποίος ευχαρίστησε την υπό τον κ. Παντελή Κούκο απερχόμενη διοίκηση για τη σημαντική προσφορά της στον κλάδο.

Αναλυτικά, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΜΑ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ρεγκούζας Βασίλειος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, ΣΤΟΧΑΣΙΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε.

Α΄ Αντιπρόεδρος: Τσόλκας Λάμπρος, Αντιπρόεδρος, ACCENTURE Α.Ε.

Β΄ Αντιπρόεδρος: Ραουνάς Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής, KPMG ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.

Γενική Γραμματέας: Χριστίδου Κάθη, Αντιπρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος, BPM A.E.

Αν. Γενικός Γραμματέας: Καλόμοιρος Αλέξανδρος, Γενικός Διευθυντής, S.M.R. Consultants

Ταμίας: Μπενέκος Φώτης, Διευθύνων Σύμβουλος, ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε.

Μέλος: Κούκος Παντελής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, TEC Επιχειρηματικές Λύσεις Α.Ε.

Μέλος: Παπαδάτος Νικόλαος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, REMACO A.E.

Μέλος: Βασιλειάδης Ελευθέριος, Business Sector Manager, PLANNING A.E.

Αναπληρωματικό Μέλος: Τζιάλλας Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής, EUROPEAN PROFILES A.E.
Αναπληρωματικό Μέλος: Παπαϊωάννου Λεωνίδας, Senior Manager, PWC BUSINESS SOLUTIONS A.E.
Αναπληρωματικό Μέλος: Κόκκινος Χρόνης, Partner, DELOITTE Business Solutions A.E.

Σημειώνεται ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ex officio ο εκάστοτε Πρόεδρος της ΕΛΕΣΜΑ. Στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει ο κ. Βασίλειος Νταουσάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΑΠΕΤΟΣ Α.Ε.

Επιπρόσθετα, εξελέγη η νέα Συμβουλευτική Επιτροπή, το συμβουλευτικό – γνωμοδοτικό όργανο του Συνδέσμου, το οποίο υποστηρίζει τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, με την εξής σύνθεση:

Συντονιστής: Δαμιανίδης Σταύρος, Εκτελεστικός Διευθυντής, LDK CONSULTANTS
Αν. Συντονιστής: Μπαλτάς Σωκράτης, Πρόεδρος & Εντεταλμένος Σύμβουλος, Re.De-Plan A.E.
Consultants
Μέλος: Καπλάνης Αντώνης, Αντιπρόεδρος & Γενικός Διευθυντής, NOISIS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α.Ε.
Μέλος: Μπουνάκης Νικόλαος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, PROACTIVE A.E.
Σύμβουλοι Επιχειρήσεων
Μέλος: Τσιακατάρας Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.

Επιπλέον, εξελέγησαν τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής και της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ως μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής εξελέγησαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση με ψηφοφορία δι΄ανατάσεως της χειρός, όπως προβλέπει το Καταστατικό του ΣΕΣΜΑ, οι κ.κ. Θεόδωρος Γκούμας (EXERGIA A.E.), Νικόλαος Διακουλάκης (SPEED Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε.) και Μιχάλης Νικηταρίδης (ΛΚΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΕΠΕ).

Ως τακτικά μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας εξελέγησαν ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση με ψηφοφορία δι΄ανατάσεως της χειρός, όπως προβλέπει το Καταστατικό του ΣΕΣΜΑ, οι κ.κ.: Γεώργιος Κρικέλας (MENTORING A.E.), Νικόλαος Μιχαλολιάκος (Advanced Quality Services Ltd) και Χαρίλαος Φαλτσέτας (ΣΟΛ Συμβουλευτική Α.Ε.), και ως αναπληρωματικά μέλη, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Καλογήρου (PLANET A.E.) Ευάγγελος Μιχαλόπουλος (ASE SYNERGY A.E.) και Γεώργιος Στόγιας (ΝΕΣΤΩΡ Συμβουλευτική Α.Ε.).

Σχετικές ειδήσεις