ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γερμανική απόβαση στην ελληνική αγορά των online παραγγελιών φαγητού

Γερμανική απόβαση στην ελληνική αγορά των online παραγγελιών φαγητού

Δυναμική είσοδο στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online παραγγελιών φαγητού πραγματοποιεί η γερμανική Delivery Hero, η οποία ανακοίνωσε την εξαγορά του e-food.gr αλλά και της τουρκικής Yemeksepeti, η οποία έχει επενδύσει στο clickdelivery.gr. Τα δύο συγκεκριμένα sites είναι αυτά που ελέγχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ελληνική αγορά των online παραγγελιών φαγητού, διεκπεραιώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο παραγγελίες σε μηνιαία βάση, ενώ οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ταχύτατοι.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η Delivery Hero, βασικός μέτοχος της οποίας είναι ο γερμανικός όμιλος συμμετοχών Rocket Internet, ο οποίος, σύμφωνα με το neoecommerce.gr, έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους «παίκτες» παγκοσμίως στο χώρο του online food delivery. Πριν τις εξαγορές, η Delivery Hero δραστηριοποιείτο σε 29 χώρες στην Ευρώπη αλλά με την απόκτηση της Yemeksepeti επεκτείνεται πλέον και στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.

Όσον αφορά το τίμημα που έδωσε η Delivery Hero, για τον τουρκικό όμιλο ανέρχεται στα 589 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η Yemeksepeti έχει επενδύσει περίπου 3 εκατ. ευρώ στο clickdelivery.gr.
Το τίμημα για το e-food.gr δεν έγινε γνωστό με τις υπάρχουσες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μία συμφωνία που έκλεισε σε ελάχιστο χρόνο και ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί, προς το παρόν, αν η εξαγορά του e-food.gr αφορά όλη την εταιρεία ή μέρος αυτής.
Πάντως, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς θεωρείται μάλλον δύσκολο να υπάρξει συγχώνευση των e-food.gr και clickdelivery.gr, δεδομένου κιόλας ότι η Delivery Hero σε πολλές χώρες που δραστηριοποιείται προτιμά να έχει τουλάχιστον δύο brands.

Σχετικές ειδήσεις