ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουρκία: Κέρδη 31 εκατ. ευρώ για την TAV Airport Holding

Τουρκία: Κέρδη 31 εκατ. ευρώ για την TAV Airport Holding

Η τουρκική εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων TAV Airport Holding είχε καθαρά κέρδη 31 εκατ. Ευρώ (36 εκατ. δολάρια) κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015, καταγράφοντας αύξηση 51% σε σύγκριση με τα κέρδη της, την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2014. Αυξημένος κατά 20% είναι και ο τζίρος της εταιρείας, στα 227 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των επιβατών που εξυπηρέτησε η εταιρεία αυξήθηκε, επίσης, κατά 7%. Στο επίπεδο του μηχανισμού εξυπηρέτησης των αεροδρομίων η εταιρεία υλοποιεί οργανόγραμμα κάθετης διασύνδεσης όλης της δομής των υπηρεσιών της, εξέλιξη που την καθιστά ιδιαιτέρως ανταγωνιστική έναντι του διεθνούς ανταγωνισμού στον τομέα της.

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, η εταιρεία αύξησε τα κέρδη της, εκμεταλλευόμενη εξελίξεις στις ισοτιμίες των ξένων νομισμάτων (forex), μέσω της επέκτασης των δραστηριοτήτων της, στις υποδομές 54 αεροδρομίων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Τουρκία, η εταιρεία δραστηριοποιείται στα αεροδρόμια: της Κωνσταντινούπολης "Ατατούρκ," στο διεθνές αεροδρόμιο "Εσένμπογκα" στην Άγκυρα, στα αεροδρόμια της Σμύρνης, αλλά και της Αλικαρνασσού.

Σχετικές ειδήσεις