ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι συζήτησαν ο Χ. Σπίρτζης και οι επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Τι συζήτησαν ο Χ. Σπίρτζης και οι επικεφαλής των τηλεπικοινωνιακών παρόχων

Πάνω από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχαν σήμερα (27/05/2015) ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης με τους επικεφαλής του ΟΤΕ, της Vodafone και της Wind.

Του Δημήτρη Μαλλά

Η συνάντηση ήταν η πρώτη του αναπληρωτή υπουργού με στελέχη της τηλεπικοινωνιακής αγοράς και, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι επενδύσεις που έχουν κάνει και συνεχίζουν να υλοποιούν οι εταιρείες του κλάδου ήταν από τα βασικά θέματα συζήτησης.

Εκτός από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Vodafone Ελλάδος, Γλαύκο Περσιάνη και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wind Ελλάς, Νάσο Ζαρκαλή, στη συνάντηση παρευρέθηκαν ακόμη ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίς (ΕΕΚΤ), Γιώργος Στεφανόπουλος και ο νέος γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων, Δημήτρης Τζώρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε από τις εταιρείες να συνεχίσουν τις επενδύσεις όπως και να προχωρήσουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών επεσήμαναν ότι αυτό που απαιτείται είναι ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτές τις επενδύσεις και έφεραν ως παράδειγμα το θέμα με τις καθυστερήσεις που υπάρχουν από την πλευρά των φορέων του Δημοσίου στην αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 3000 φάκελοι που χρειάζεται να εγκριθούν και οι διαδικασίες είναι τόσο χρονοβόρες ώστε εκτιμάται ότι πολύ δύσκολα θα προλάβουμε την προθεσμία του Μαρτίου του 2016. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι θα επιδιώξει να δώσει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναφορά έγινε και στο θέμα του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων. Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει ήδη ζητήσει τις παραιτήσεις των μελών της επιτροπής, ενώ ανέφερε ότι το θέμα θα προχωρήσει σύντομα.

Σχετικές ειδήσεις