ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τιτάν: Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα

Τιτάν: Πρόθεσή μας είναι να μείνουμε στην Ελλάδα

Την ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα επανέλαβε και σήμερα η διοίκηση της ΤΙΤΑΝ κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση στην οποία δια στόματος του κ. Διευθύνοντας Συμβούλου κ. Δ. Παπαλεξόπουλου, επεσήμανε την πρόθεση της εταιρείας να παραμείνει στη χώρα.

Θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα, παρότι οι συνθήκες είναι αντίξοες για τις διεθνείς εταιρείες όπως η ΤΙΤΑΝ που πρέπει να αντιμετωπίζουν το διεθνή ανταγωνισμό. Ωστόσο σημείωσε είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα και ζυγίζουμε το κόστος της παραμονής μας -ελπίζουμε να μη γίνει δυσβάσταχτο", είπε.

Ο Τιτάνας, όπως εξήγησε έχει το πλεονέκτημα ότι το 80% της δραστηριότητας του είναι εκτός Ελλάδας, και η έδρα επηρεάζει μόνο στα φορολογικά και στον τρόπο χρηματοδότησης του. Αναφέρθηκε στην ακριβή χρηματοδότηση, τονίζοντας ότι "μπορούμε να το αντέξουμε για λίγο, αλλά όχι αν συνεχιστεί σε συνδυασμό με ένα δυσμενές φορολογικό περιβάλλον".

"Οι οικονομικοί νόμοι είναι αδυσώπητοι", σημείωσε εξηγώντας ότι προέχει το συμφέρον των μετόχων του ομίλου.

"Υπάρχει ένα όριο μέχρι το οποίο λέμε εδώ είναι ο τόπος μας, το οποίο καθορίζεται από το τίμημα που πρέπει να καταβάλουμε" σημείωσε και ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Α.Κανελλόπουλος. Αν τελικά παγιωθεί ότι δεν μπορούμε να απευθυνθούμε στις αγορές για να βρούμε κεφάλαια για να λειτουργήσουμε, τότε θα έχουν προτεραιότητα τα συμφέροντα των μετόχων.

Η Γενική Συνέλευση της εταιρείας αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0.15 ευρώ ανά μετοχή με ημερομηνία
αποκοπής την Τετάρτη 24 Ιουνίου και καταβολή από την 1η Ιουλίου). Επιπλέον την αφορολόγητη επιστροφή έκτακτων αποθεματικών επίσης 0,15 ευρώ που θα καταβληθεί επίσης από την 1η Ιούλίου.

Για την πορεία του 2015 η διοίκηση της εταιρείας εμφανίστηκε συγκρατημένα θετική παρά τις αβεβαιότητες και τις προκλήσεις. Η πορεία της εταιρείας το 2014 ήταν θετική και τα λειτουργικά αποτελέσματα ήταν ανοδικά σε Αμερική και Αίγυπτο.

Στις ΗΠΑ η Ένωση Βιομηχανιών Τσιμέντου προβλέπει ετήσια αύξηση της ζήτησης κατά 8% την τριετία 2015-2017 ενώ και στην στην Αίγυπτο εκτιμάται ανοδική πορεία της ζήτησης και από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Στην Ελλάδα η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή στο βαθμό που θα συνεχιστούν απρόσκοπτα τα δημόσια έργα.

Οι τρεις στόχοι της εταιρείας για φέτος είναι η αύξηση στις αποδόσεις επενδεδυμένων κεφαλαίων ένας νέος οδικός χάρτης προς τη να ανάπτυξη με στόχο το 2015 οι επενδύσεις να υπερβούν τις αποσβέσεις και έμφαση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα που ομίλου.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

Σχετικές ειδήσεις