ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε 60 ξενοδοχεία εκπαιδεύονται 170 άτομα μέσω του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Σε 60 ξενοδοχεία εκπαιδεύονται 170 άτομα μέσω του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Στους 170 ανέρχονται οι εκπαιδευόμενοι τουριστικών επαγγελμάτων που φοιτούν σήμερα στις σχολές διττής εκπαίδευσης, οι οποίες λειτουργούν με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και τη συνεργασία του Ο.Α.Ε.Δ., της DEKRA Akademie EPE, της TUI και του Πανεπιστημίου Osnabrück.

Ο θεσμός της διττής εκπαίδευσης καθιερώθηκε από το επιμελητήριο το 2013, οπότε και άρχισε η λειτουργία του πρώτου τμήματος τουριστικών επαγγελμάτων, με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι της σχολής να αποκτήσουν και επαγγελματική εμπειρία απασχολούμενοι σε μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.

Σήμερα, με τη σχολή συνεργάζονται σχεδόν 60 ξενοδοχεία 20 διαφορετικών επιχειρήσεων, που βρίσκονται σε εννέα περιοχές της Ελλάδος και ειδικότερα στην Αθήνα, την Πελοπόννησο, την Κέρκυρα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, τη Χίο, την Κω, τη Ρόδο και την Κρήτη.

Στη σχολή διττής εκπαίδευσης και ειδικότερα στη σχολή του Ο.Α.Ε.Δ. Ηρακλείου Κρήτης, εκπαιδεύονται στον κλάδο του επισιτισμού 25 δευτεροετείς, στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων εκπαιδεύονται 26 πρωτοετείς και στον κλάδο της μαγειρικής τέχνης 29 πρωτοετείς.

Στη σχολή του Ο.Α.Ε.Δ. Αλίμου εκπαιδεύονται 40 νέοι και νέες ως μάγειρες και ξενοδοχοϋπάλληλοι στο δεύτερο έτος της εκπαίδευσής τους, καθώς και 50 νέοι και νέες που ξεκίνησαν την εκπαίδευσή τους το έτος 2014, ως πρωτοετείς, στο ίδιο αντικείμενο σπουδών.

Ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφερόμενος στη θεσμοθέτηση της διττής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τόνισε ότι «προσφέρει στους εκπαιδευόμενοι μια διπλή ευκαιρία.

Την απόκτηση της αναγκαίας θεωρητικής γνώσης, αλλά και πολύτιμη πρακτική εμπειρία, ώστε κάθε απόφοιτος της σχολής να μπορεί να διεκδικήσει, αύριο, με αξιώσεις μια θέση εργασίας σε έναν τομέα που αναπτύσσεται ραγδαία και στον οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η ανάπτυξη της χώρας».