ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Anglo American κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η Anglo American κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας

Η παγκόσμια μεταλλευτική εταιρία Anglo American θα περικόψει περίπου 6.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα 1-2 χρόνια ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με την υποχώρηση των τιμών των μετάλλων, που αυτή την εβδομάδα οδήγησε την τιμή της μετοχής της στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών.

Η εταιρία, που ανακοίνωσε σημαντική μείωση στα κέρδη πρώτου εξαμήνου εξαιτίας των χαμηλότερων τιμών των μετάλλων, είπε σήμερα ότι θα περικόψει περίπου 6.000 από τις σχεδόν 13.000 διοικητικές και άλλες θέσεις εργασίας που δεν σχετίζονται με τον τομέα της παραγωγής, 2.000 από τις οποίες θα περικοπούν μέσω της πώλησης μονάδων.

Πηγές με γνώση του θέματος είπαν νωρίτερα αυτό το μήνα στο Reuters ότι η εταιρία, που έχει παγκοσμίως περίπου 151.000 εργαζομένους, σχεδίαζε σημαντικές περικοπές.

Η εταιρία, που βρίσκεται στο μέσο μιας προσπάθειας ανάκαμψης την οποία ξεκίνησε το 2013 ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Κατιφάνι, έχει πληγεί περισσότερο από τους ανταγωνιστές της από την πτώση των τιμών των μετάλλων, κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους για τις δραστηριότητες σιδηρομεταλλευμάτων και της μονάδας πλατίνας που έχει επηρεαστεί από την αύξηση του κόστους και τη μείωση των τιμών.

Η τιμή της μετοχής του πέμπτου μεγαλύτερου μεταλλευτικού ομίλου στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης έχει υποχωρήσει φέτος περίπου κατά το ένα τρίτο καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τον αργό ρυθμό της αναδιοργάνωσης, την οποία εφαρμόζει ο Κατιφάνι και η οποία επικεντρώνεται στην βελτίωση της παραγωγικότητας των μεταλλείων και της πώλησης μη βασικών δραστηριοτήτων.

Σε σημερινή επιστολή της προς τους εργαζομένους, στην οποία είχε πρόσβαση το Reuters, η εταιρία είπε ότι έως το τέλος του έτους θα περικοπούν 1.000 θέσεις εργασίας, άλλες 1.500 έως τα τέλη του 2016 και ακόμα 3.000 στη συνέχεια.

Σχετικές ειδήσεις