ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προτεραιότητα η έξοδος της χώρας από το αδιέξοδο και την ύφεση

Προτεραιότητα η έξοδος της χώρας από το αδιέξοδο και την ύφεση

«Η μεγάλη προτεραιότητα δεν είναι ποιο κόμμα θα πρωτεύσει στην εκλογική μάχη, αλλά πως η χώρα θα βγει από το αδιέξοδο και την συνεχιζόμενη ύφεση. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί όλους, είναι η κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πλάνο εξόδου από την κρίση, κι αυτό μόνο με εθνική συνεννόηση, μπορεί να επιτευχθεί».

Αυτό επεσήμανε σε σημερινή δήλωσή του, για το αποτέλεσμα των εκλογών, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως είπε, κοινή απαίτηση είναι η σταθερότητα και η δημιουργία του κλίματος εκείνου που μέσα από την προοπτική συνετής διακυβέρνησης να διαμορφώσει τις συνθήκες ώστε οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως τροφοδότες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Να ασκήσουν δηλαδή το ρόλο που οφείλουν να έχουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Μόνο η τόνωση της επιχειρηματικότητας μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη, την πρόοδο, την ενίσχυση της απασχόλησης, την αύξηση των δημοσίων εσόδων».
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου «Τα κόμματα, οφείλουν να γνωρίζουν ότι έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι σε πολίτες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Αν δεν αφήσουν στο περιθώριο τις "αρρωστημένες" πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος, με στείρα συνθηματολογία και χωρίς καμία διάθεση συνεργασίας, τότε δεν θα υπάρξει καμία πιθανότητα ανάκαμψης της χώρας. Αυτή την στιγμή δεν διακυβεύεται το μέλλον κάποιου πολιτικού σχηματισμού αλλά ολόκληρης της χώρας. Μόνο με εθνική συνεννόηση μπορεί να επιτευχθεί η έξοδος από την κρίση, που σε επίπεδο οικονομίας μας έχει φέρει δεκαετίες πίσω. Το ιδανικό την επαύριον των εκλογών δεν είναι να ακούσουμε για κάποιο κόμμα που "κέρδισε" τη μάχη, αλλά για μία χώρα που "κέρδισε" το μέλλον της».