ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές με την ΕΤΕπ για ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ

Σήμερα μπαίνουν οι υπογραφές με την ΕΤΕπ για ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΣΦΑ

Στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ προκειμένου να υπογράψει νέες χρηματοδοτικές συμβάσεις με την κυβέρνηση.

Ο κ. Χόγιερ παρουσία των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη υπογράφει σήμερα τη σύμβαση μεταξύ ΔΕΣΦΑ, ΑΔΜΗΕ και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση ενεργειακών έργων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την Τελετή Υπογραφής που θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο King George.

Το δάνειο στη ΔΕΗ 110 εκατ. ευρώ αφορά στη δεύτερη δόση, για την κατασκευή 18 αυτόνομων σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στη Ρόδο, την Κάλυμνο και σε άλλα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και του συμπλέγματος των Διαπόντιων νησιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ήρθε στην Αθήνα από την Κύπρο, όπου υπέγραψε συμφωνία χορήγησης δανείου 115 εκατ. Ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις