ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα

Νέα επένδυση της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Ελλάδα

Αναδεικνύοντας τη μονάδα του Σχηματαρίου σε mega plant, η εταιρεία ισχυροποιεί την εξαγωγική της δυνατότητα και δημιουργεί νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Πρόγραμμα ύψους 24 εκατ. ευρώ θα υλοποιηθεί στη μονάδα του Σχηματαρίου

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προχωρά στην υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού προγράμματος στην Ελλάδα ύψους 24 εκατ. ευρώ, στοχεύοντας στην επέκταση και εδραίωση της μονάδας του Σχηματαρίου ως μιας σύγχρονης, μεγάλου μεγέθους, παραγωγικής και διανεμητικής μονάδας, κατά το πρότυπο των mega plants του εξωτερικού.

Η επένδυση περιλαμβάνει την επέκταση των παραγωγικών υποδομών της μονάδας και την επέκταση, αυτοματοποίηση και εκσυγχρονισμό των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων.

Το Σχηματάρι θα παράγει το σύνολο του όγκου χυμών και το 96% του όγκου αναψυκτικών, ενώ θα διακινεί το 67% των πωλήσεων της εταιρείας.

Από την ενισχυμένη μονάδα του Σχηματαρίου θα πραγματοποιείται επίσης το σύνολο της εξαγωγικής δραστηριότητας της εταιρείας σε αναψυκτικά και χυμούς, με κύρια αγορά τη Βουλγαρία, καλύπτοντας το 100% των αναγκών της σε Coca-Cola και Sprite σε κουτί αλουμινίου.

Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης, η χώρα μας θα διαθέτει την 7η μεγαλύτερη μονάδα εντός των 28 χωρών του Ομίλου Coca-Cola Hellenic, ισχυροποιώντας τη θέση της και τη δυνατότητα περαιτέρω παραγωγικής υποστήριξης και άλλων χωρών του Ομίλου.

Το Σχηματάρι θα αποτελεί πλέον τον κεντρικό άξονα της εταιρείας για το παραγωγικό, αποθηκευτικό και διανεμητικό της δίκτυο. Πέραν της υπάρχουσας δραστηριότητάς του, θα ενσωματώσει την παραγωγική και αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας του Βόλου και την αποθηκευτική δραστηριότητα της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιείται πλήρως το πλεονέκτημα που προσφέρει η γεωγραφική θέση του Σχηματαρίου σε σχέση με την τροφοδοσία της αγοράς, αναπτύσσονται συνέργειες, μειώνονται οι ενδοεταιρικές μεταφορές και βελτιστοποιείται η συνολική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας της εταιρείας.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, στην οποία η εταιρεία επιθυμεί να προχωρήσει μαζί με τους ανθρώπους της, προσφέροντας σε όλους εργασία στο Σχηματάρι.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδοτεί και στηρίζει τη μετεγκατάσταση των εργαζομένων και των οικογενειών τους - με παροχές όπως επιδότηση ενοικίου και κάλυψη εξόδων μετακόμισης- όπου αυτή απαιτείται, ώστε οι εργαζόμενοι του Βόλου και της Κάτω Κηφισιάς να μπορέσουν να συνεχίσουν να συμβάλλουν με την εμπειρία και τις ικανότητές τους στη διευρυμένη πλέον μονάδα του Σχηματαρίου. Πρόθεση της εταιρείας είναι να στηρίξει τους εργαζόμενους στη μετάβαση αυτή.

Με την επένδυση των 24 εκατ. ευρώ στο Σχηματάρι η Coca-Cola Τρία Έψιλον δίνει ώθηση για περαιτέρω ανάπτυξη και ανταποκρίνεται με φροντίδα για τους ανθρώπους της σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που απαιτεί ευελιξία, γρήγορη προσαρμογή στις αλλαγές και καινοτόμα μοντέλα λειτουργίας, συνεχίζοντας να προσθέτει μακροπρόθεσμη αξία στην αγορά και τη χώρα μας.

Το επενδυτικό πρόγραμμα στο Σχηματάρι τίθεται άμεσα σε εφαρμογή, με την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της μονάδας του Βόλου. Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών δραστηριοτήτων της μονάδας της Κάτω Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί σταδιακά έως τον Σεπτέμβριο του 2016, με την ολοκλήρωση της επέκτασης των αποθηκευτικών χώρων του Σχηματαρίου. Το δίκτυο πωλήσεων και οι υποστηρικτικές λειτουργίες στις παραπάνω περιοχές συνεχίζουν τη σημερινή τους δραστηριότητα.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 46 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου και Brown-Forman.

Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr

Σχετικές ειδήσεις