ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενεργή συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ενεργή συμμετοχή στο νέο ΕΣΠΑ, ζητεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

Ενεργή συμμετοχή της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για τις εξειδικεύσεις τομέων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτωντου νέου ΕΣΠΑ, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας(ΕΝΠΕ)Κώστας Αγοραστός, μιλώντας χθες στην πρώτη συνεδρίαση της ΕπιτροπήςΠαρακολούθησης του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό, τόνισε, είναι απαραίτητο δεδομένου ότι «τα ΠΕΠ μπορεί να είναι διακριτά Προγράμματα, αλλά είναι άμεσα εξαρτώμενα από αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης». Ενδεικτικά, ανάφερε τον άξονα «Διαχείριση απορριμμάτων, Έργα και δράσεις αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, Δράσεις Κοινωνικού Ταμείου», του νέου ΕΣΠΑ.
Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, ζήτησε επίσης «να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης των αναγκών ανά κρίσιμο τομέα, έναντι των διαθέσιμων πόρων» γιατί, όπως εξήγησε «οι πόροι που διατίθενται σε πολλές κατηγορίες ακόμα και υποχρεωτικών δεσμεύσεων, υπολείπονται των απαιτουμένων».
Σημείωσε ακόμη ότι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ είναι η ειλικρινή συνεργασία μεταξύ όλων φορέων που εμπλέκονται στη διαχείρισή του.

TAGS