ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Διαπραγματεύσεις «υψηλής τάσης» για τα τιμολόγια ρεύματος

ΔΕΗ: Διαπραγματεύσεις «υψηλής τάσης» για τα τιμολόγια ρεύματος

Για τον καθορισμό των τιμολογίων του ρεύματος η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ξεχωριστές διαπραγματεύσεις με κάθε επιχείρηση που ηλεκτροδοτείται από το δίκτυο υψηλής τάσης, ενόψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, για τα βιομηχανικά τιμολόγια. 

Να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι: «Βασική επιδίωξη της ΔΕΗ είναι η ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων συνεργασίας με όλες τις κατηγορίες των πελατών της, μεταξύ των οποίων οι βιομηχανίες και όλοι οι πελάτες υψηλής τάσης. Η διοίκηση της ΔΕΗ αναγνωρίζει την ιδιαίτερη σημασία που έχουν αυτή την περίοδο οι βιομηχανίες υψηλής τάσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την στήριξη της απασχόλησης.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα της τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα γίνουν διαπραγματεύσεις με κάθε μια επιχείρηση, ξεχωριστά, και θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να επιτευχθούν οι βέλτιστες δυνατές συμφωνίες».

Τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των τιμολογίων ζήτησε και η διοίκηση του ΣΕΒ με επιστολή προς τη ΔΕΗ.

Η γενική συνέλευση των μετόχων αναμένεται, σύμφωνα με την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου, να αποφασίσει την κατάργηση από 1-1-2016 των εκπτώσεων 20% στα τιμολόγια των καταναλωτών υψηλής τάσης που ίσχυσαν από τις αρχές του 2014 καθώς και τη συνέχιση της τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας για την εταιρεία Αλουμίνιον της Ελλάδος (ΑτΕ) με τον υφιστάμενο τρόπο μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των μερών ή την κατ' άλλο τρόπο επίλυση της διαφοράς.

Αναμένεται επίσης απόφαση για τη διάθεση στο Ελληνικό Δημόσιο μέρους του τροφείου που συμφωνήθηκε με την τελευταία Συλλογική Σύμβαση να χορηγηθεί στους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Το ποσό που θα διατεθεί είναι 11 εκατ. ευρώ με στόχο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και για τη σίτιση των παιδιών στα σχολεία.