ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Active Greece Awards 2016: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας – Η Ελλάδα της ελπίδας

Active Greece Awards 2016: Η Ελλάδα της εξωστρέφειας – Η Ελλάδα της ελπίδας

Από το 2008 το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 26%, η απασχόληση κατά 1 εκατομμύριο άτομα, ο αριθμός επιχειρήσεων κατά 128.000, ο πληθυσμός της χώρας κατά 360.000 λόγω μετανάστευσης, οι τιμές των κατοικιών κατά 40%, οι καταθέσεις στις τράπεζες κατά 75 δισ. ευρώ και η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά 150 δισ. ευρώ.

Στο εφιαλτικό αυτό τοπίο υπάρχει μία ελπίδα: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ (εξαγωγές, ελληνικός τουρισμός, ναυτιλία). Σε αυτήν την Ελλάδα στρέφει τους προβολείς την Τετάρτη, 23 Μαρτίου και ώρα 17:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), ο εκδοτικός οργανισμός ACTIVE BUSINESS PUBLISHING, ο οποίος διοργανώνει το ετήσιo forum για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας. Κατά τη διάρκεια τη εκδήλωσης, θα δοθούν οι διακρίσεις ACTIVE GREECE AWARDS 2016 στις επιχειρήσεις της χώρας, που διακρίνονται για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας (εξαγωγές, τουρισμός, ναυτιλία).

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα παρέμβουν:

1. Πρέσβεις και εμπορικοί ακόλουθοι σημαντικών χωρών με υψηλό επίπεδο διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων οι οποίοι και θα παρέμβουν στην εκδήλωση, αναλύοντας τις προοπτικές διεύρυνσης της συνεργασίας με ελληνικές επιχειρήσεις
2. Εκπρόσωποι των φορέων του κλάδου της εξωστρέφειας
3. Προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου
4. Εκπρόσωποι των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας
5. Εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Οι διακρίσεις ACTIVE GREECE AWARDS 2016 θα αφορούν τις επιχειρήσεις:

Α) με τις υψηλότερες επιδόσεις βάσει τζίρου, εξωστρεφείς επιχειρήσεις της χώρας (ενέργεια, κατασκευές, πετρελαιοειδή, μεταλλικά προϊόντα, μη μεταλλικά ορυκτά, φάρμακα, μάρμαρα, ελαιόλαδο, κρασί, ποτά, χυμοί, κλπ),

Β) με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα των τουριστικών υπηρεσιών,

Γ) με τις υψηλότερες επιδόσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Στo πλαίσιo της εκδήλωσης θα δοθεί στη δημοσιότητα ο φερώνυμος αγγλόφωνος ετήσιος οδηγός ACTIVE GREECE 2016 – EXPORTS, TOURISM, SHIPPING. Στον οδηγό θα αποτυπώνονται όλες οι εξελίξεις στους τομείς της εξωστρέφειας, δηλαδή: την βιομηχανία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.

Ταυτοχρόνως, στον οδηγό θα συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις των σημαντικότερων εκπροσώπων των παραπάνω τομέων. Κλαδικές αναλύσεις, οικονομικά αποτελέσματα, διαγράμματα, πίνακες θα δίνουν μια αναλυτική εικόνα των εξελίξεων του τομέα.

Ο οδηγός θα κυκλοφορήσει στις σημαντικότερες χώρες που εισάγουν ελληνικά προϊόντα ενώ θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε χιλιάδες δίκτυα διανομής του εξωτερικού αλλά και οργανισμούς που προωθούν την Ελλάδα στο εξωτερικό είτε ως τουριστικό είτε ως εμπορικό και επενδυτικό προορισμό.

O εκδοτικός οργανισμός ACTIVE BUSINESS PUBLISHING θα αξιοποιήσει και πριν αλλά και μετά την εκδήλωση όλα τα κανάλια επικοινωνίας του, μεταξύ των οποίων οι ιστοσελίδες exportleaders.gr, newtimes.gr και traveltimes.gr, το διαδικτυακό κανάλι timetv.gr και η εφημερίδα «new times» η οποία κυκλοφορεί σε 30.000 αντίτυπα σε 8 πόλεις της χώρας.

Σχετικές ειδήσεις