Στη Softone επενδύει ο όμιλος Olympia του Π. Γερμανού

Στη Softone επενδύει ο όμιλος Olympia του Π. Γερμανού

Στην εξαγορά του 33,34% της ελληνικής εταιρείας επιχειρηματικού λογισμικού Softone Technologies προχώρησε ο όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, ο οποίος είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας.

Η Softone Technologies δραστηριοποιείται στο χώρο των υπηρεσιών και προϊόντων επιχειρηματικού λογισμικού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του cloud computing. Η εταιρεία έχει επεκταθεί σε Ρουμανία, Σερβία, Κύπρο και Βουλγαρία και την τελευταία πενταετία παρουσιάζει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλές αποδόσεις που αποτυπώνονται σε αύξηση εσόδων και κερδών προ φόρων. Παράλληλα, διαθέτει ένα διευρυμένο πελατολόγιο που ξεπερνά  τις 15.000 επιχειρήσεις.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αυτή του ομίλου Olympia στην ελληνική αγορά, λειτουργεί συμπληρωματικά και εξελικτικά ως προς τις συνολικές του δραστηριότητες και συγκεκριμένα στον κλάδο της τεχνολογίας retail και διανομής, όπου διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία και παρουσία στην εγχώρια και διεθνή αγορά.  Συγκεκριμένα, η είσοδος στη σύνθεση της Softone επιτρέπει  στον όμιλο Olympia την ανάπτυξη συνεργιών με τις εταιρείες του, ενώ ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι διευρύνει ιδιαίτερα τις προοπτικές περαιτέρω διείσδυσης της Softone στις αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου, όπως η Πολωνία και άλλες αγορές της βόρειας Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι στον όμιλο Olympia ανήκουν η Sunlight, η γνωστή αλυσίδα Public, η εταιρεία διανομής προϊόντων τεχνολογίας Westnet και η πολωνική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ο Γενικός Διευθυντής του ομίλου Olympia κ. Κώστας Καραφωτάκης δήλωσε σχετικά: «Η συμμετοχή μας στη Softone Technologies σηματοδοτεί την είσοδο μας στον κλάδο του λογισμικού όπου δημιουργούμε μία συνεργασία με πολλά αμοιβαία οφέλη».

Από την πλευρά της Softone, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Αντώνης Κυριαζής σημείωσε:  «Η επένδυση του ομίλου Olympia στο μετοχικό μας κεφάλαιο, αποτελεί για εμάς σημαντικό σταθμό στη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. Παρόλο που η SoftOne κατά την περίοδο της κρίσης αναπτύχθηκε συνολικά 60%, η επένδυση αυτή έχει μοναδικό και αποκλειστικό στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τόσο στην αγορά του εσωτερικού, όσο και στη διεθνή αγορά. Η SoftOne, αξιοποιώντας την οικονομική ευρωστία ενός εκ των πλέον ισχυρών ομίλων, θα είναι σε θέση να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις αλλαγές που σύντομα θα επέλθουν στην αγορά της πληροφορικής. Επιπλέον, η διεθνής δραστηριοποίηση και νοοτροπία του ομίλου, θα συμβάλουν καταλυτικά, προσδίδοντας ένταση και ταχύτητα στην εξωστρέφεια της SoftOne. Η επένδυση ενός ομίλου με το μέγεθος και το κύρος της Olympia, αποτελεί μια ακόμη αναγνώριση για την εταιρεία, τους εργαζομένους και τους συνεργάτες της SoftOne».