ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ενώνοντας «υλικά» και «ανθρώπους»: Κέρδισε τη συμμετοχή σου και γίνε Διεθνής Μηχανικός Συγκόλλησης!

Ενώνοντας «υλικά» και «ανθρώπους»: Κέρδισε τη συμμετοχή σου και γίνε Διεθνής Μηχανικός Συγκόλλησης!

Είσαι Μηχανικός, απόφοιτος ΑΕΙ ή ΤΕΙ; Ήδη εργαζόμενος ως στέλεχος εταιρείας, είτε αυτοαπασχολούμενος ή άνεργος; Ενδιαφέρεσαι να εκπαιδευτείς ή αναζητείς να αποκτήσεις πρόσθετα προσόντα και την απαραίτητη εμπειρία που πρέπει όλοι να έχουν σε ένα εργοτάξιο μεταλλικών κατασκευών; Τι θα έλεγες να πιστοποιηθείς ως Διεθνής Μηχανικός Συγκόλλησης; Τώρα έχεις την ευκαιρία να διεκδικήσεις τη συμμετοχή σου σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα σε καταρτίσει πλήρως, εντελώς δωρεάν!

Της Σοφίας Μαυραντζά

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ιδρύθηκε το 2007, ενώ μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να αναγνωριστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Συγκολλήσεων IIW, στον οποίο μετέχουν 50 χώρες, και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συγκολλήσεων EWF, στον οποίο μετέχουν όλες ανεξαιρέτως οι Ευρωπαϊκές Χώρες. Με αυτό τον τρόπο, είναι σε θέση σήμερα να προσφέρει και στη χώρα μας τα Διεθνώς αναγνωρισμένα Διπλώματα IIW/EWF για Μηχανικούς Συγκολλήσεων, Επιθεωρητές συγκολλήσεων, Συγκολλητές κλπ. Στο μεταξύ, σήμερα προετοιμάζεται στην Χώρα μας μια από τις πιο μοντέρνες υποδομές στην Ευρώπη, σε επίπεδο εκπαιδευτικής δραστηριότητας και Εξεταστικού Κέντρου για τα Διπλώματα του Ινστιτούτου Συγκόλλησης.

Τα τρέχοντα προγράμματα εκπαίδευσης

Το Ινστιτούτο προγραμματίζει ήδη δύο νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, από το Σεπτέμβριο του 2016, στις 15 και 23 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα:

1. NACE COATING INSPECTION PERSONNEL, CIP 1, αποτελούμενο από 60 ώρες πρακτικής και θεωρητικής διδασκαλίας και που αποκλειστικά για τη διεξαγωγή του, σημαντικό μέρος θα πραγματοποιηθεί σε ειδικό εργαστήριο που θα μεταφερθεί για τον σκοπό αυτό από την Αμερική/ Huston. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης θα καλυφθεί από 2 Εισηγητές στην Αγγλική γλώσσα, και θα είναι διάρκειας 6 ημερών.

Αξίζει να σημειωθεί πως προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι-συμμετέχοντες, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι εξαιρετικής προστιθέμενης αξίας, δεδομένου ότι δεν παρέχει απλά μια θεωρητική γνώση και ένα τυπικό Δίπλωμα όπως προσφέρουν όλα τα άλλα παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος παρακολούθησης στο κινητό (mobile) εργαστήριο του Οργανισμού NACE, προσδίδοντας έτσι την απαραίτητη εμπειρία που πρέπει όλοι μας να έχουμε στο εργοτάξιο.

Το εν λόγω Δίπλωμα, είναι το πλέον ενδεδειγμένο για τους Διεθνείς Οργανισμούς Oil&Gas, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού ΤΑΡ, αφού θεωρείται δεδομένο ότι τόσο οι εργοληπτικές εταιρείες, αλλά και ο ίδιος ο ΤΑΡ θα αξιολογήσουν απολύτως θετικά υποψηφίους με πιστοποιητικά NACE, οι οποίοι θα τεκμηριώνουν Πρακτική Εμπειρία μέσω του προγράμματος.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων, επιλέγει πάντα τους πλέον διεθνώς καταξιωμένους Οργανισμούς να τους εκπροσωπήσει στη χώρα και να προσφέρει στους Έλληνες Μηχανικούς το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κόστος συμμετοχής:NACE COATING INSPECTOR: 3.500 USD

INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE] στην ΑΘΗΝΑ, αποτελούμενο από 440 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF.
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Έντεκα (11) υποψηφίους, ως ακολούθως:

Δέκα (10) θέσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων Μηχανικών ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα Διεθνών Μηχανικών Συγκόλλησης, έναντι 2.900 ευρώ.

Μία (1) θέση συμμετοχής ενδιαφερομένου Μηχανικού ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα Διεθνών Μηχανικών Συγκόλλησης, με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια, άνευ κόστους. Για την επιλογή του υποψηφίου που θα συμμετέχει με αποκλειστικά Κοινωνικά Κριτήρια, την απόφαση θα λάβει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου (Welding Greek Institute General Director) βάσει αντικειμενικών δεδομένων της οικονομικής κατάστασης του αιτούντος.

2. INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE] στην ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, αποτελούμενο από 440 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF. Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Δέκα (10) υποψηφίους, ως ακολούθως:

Δέκα (10) θέσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων Μηχανικών ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, έναντι ποσού δύο χιλιάδων εννιακοσίων 2.900 ευρώ, με δυνατότητα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ επί του εν λόγω ποσού, ΚΑΤΑ 50%. (αναμένεται σχετική απόφαση)

Να σημειώσουμε πως το κόστος των 2.900 ευρώ /συμμετέχοντα είναι εξαιρετικά χαμηλό, σχεδιασμένο να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα του προγράμματος εκπαίδευσης, τα οποία συνδέονται με το εν λόγω Δίπλωμα, σε σχέση πάντα με το Μη Κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το Κοινωνικό του προφίλ. Γεγονός που αποδεικνύεται, αφού το εν λόγω πρόγραμμα προσφερόταν μέχρι πρόσφατα στην Ελληνική αγορά στο διπλάσιο ακριβώς κόστος!

Ακόμη να δηλώσεις συμμετοχή; Η θέση σου σε περιμένει!

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 36 30 050 / 210 36 36 966
www.wgi.gr
training@wgi.gr

Δείτε παρακάτω το ακόλουθο video: