ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Creta Farms εδραιώνει την παρουσία της στην Αυστραλία

Η Creta Farms εδραιώνει την παρουσία της στην Αυστραλία

Πολλαπλά οφέλη από τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στην αγορά της Αυστραλίας

Ιδιαίτερα θετική αναμένεται και η φετινή χρονιά από την δραστηριοποίηση της Creta Farms στην αγορά της Αυστραλίας. Άκρως θετική εξέλιξη εμφανίζουν οι πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 29% και ανήλθαν σε AUD 12,5 εκατ.

Η Creta Farms, η μοναδική Ελληνική εταιρεία που κατάφερε να εξάγει τεχνογνωσία εκτός συνόρων και να συνάψει συνεργασία με τη μορφή της αδειοδότησης (licensing agreement), είναι απόλυτα ικανοποιημένη από τις πωλήσεις του συνεργάτη της, της Primo SmallGoods, οι οποίες παρουσιάζουν και φέτος ανοδική πορεία.

Η Primo SmallGoods είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών στην Αυστραλία και θυγατρική του μεγαλύτερου Ομίλου κρέατος στον κόσμο, της Βραζιλιάνικης JBS.

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε ιδιαίτερα δυναμικά με τις πωλήσεις του πρώτου τετραμήνου να αυξάνονται κατά 29% και να ανέρχονται σε AUD 12,5 εκατ., και με τις πωλήσεις like-for-like να αυξάνονται κατά 24%. Με ιδιαίτερα εντυπωσιακούς ρυθμούς «έτρεξαν» επίσης οι πωλήσεις του Απριλίου οι οποίες ήταν αυξημένες κατά 50% με τις πωλήσεις like-for-like να είναι αυξημένες κατά 39%.

Πιο συγκεκριμένα, είκοσι κωδικοί προϊόντων βασιζόμενοι στην παγκοσμίως πατενταρισμένη τεχνολογία της αντικατάστασης του ζωικού λίπους με την έκχυση εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε εκλεκτά κομμάτια κρέατος υψηλής ποιότητος, έχουν συνεισφέρει πωλήσεις άνω των $52 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (AUD) από την αρχή της συνεργασίας.

Αναμφισβήτητα, τα προϊόντα “Oliving” στην Αυστραλία προσφέρουν απόλυτη διαφοροποίηση στην κατηγορία των αλλαντικών και έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στο καλάθι του σουπερ μάρκετ. Τα προϊόντα βρίσκονται σε 1.700 σημεία πώλησης, στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ Coles & Woolworths, έχοντας κατακτήσει μερίδιο αγοράς 3,5%, πρωτοφανές για νεοεισερχόμενο σήμα στον κλάδο των αλλαντικών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πωλήσεων στην Αυστραλία. Αναμφισβήτητα υπάρχει αμοιβαία ικανοποίηση για την εξέλιξη αυτή μιας και οι στόχοι που αρχικώς ετέθησαν έχουν επιτευχθεί και σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπερβεί το budget που έχει καταρτιστεί. Χαιρόμαστε που καλύπτουμε τις προσδοκίες των Αυστραλών συνεργατών μας, χτίζοντας τη βάση για να αναπτυχθεί περαιτέρω η προϊοντική μας γκάμα».

Τέλος, η εξέλιξη μιας τέτοιας συνεργασίας έχει πολλαπλά οφέλη, τόσο για τις Ελληνικές εξαγωγές ελαιολάδου όσο και για την στήριξη τοπικών παραγωγών, με άμεσο οικονομικό όφελος στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα προϊόντα παράγονται αποκλειστικά με Ελληνικό ελαιόλαδο (συγκεκριμένης ποιότητας & οξύτητας), γεγονός που αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο όρο της συμφωνίας μεταξύ των εταίρων.