ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Μετά τον Μ.Σάλλα ο Ν. Καραμούζης;

Τράπεζα Πειραιώς: Μετά τον Μ.Σάλλα ο Ν. Καραμούζης;

Στην καρέκλα του προέδρου Ομίλου Πειραιώς θα καθίσει όπως όλα δείχνουν ο κ. Νίκος Καραμούζης. Οι διαδικασίες για την αντικατάσταση του νέου προέδρου ύστερα απο την παραίτηση του κ. Μιχάλη Σάλλα (20/7) έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του κ. Νίκου Καραμούζη είναι το επικρατέστερο. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 , ο Νικόλαος Καραμούζης είχε εντάχθει στην Τράπεζα Πειραιώς ως σύμβουλος διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Πειραιώς.

Ο κ. Καραμούζης έχει πολυετή εμπειρία στον Τραπεζικό Τομέα και έχει διατελέσει Σύμβουλος στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα του Cleveland των Ηνωμένων Πολιτειών, Διευθυντής στη Διεύθυνση Συναλλάγματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, Υποδιοικητής στην ΕΤΒΑ, Υποδιοικητής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Πρόεδρος της ΕΤΕΒΑ & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, υπεύθυνος των δραστηριοτήτων του Wholesale Banking.

Βιογραφικό

Ο Ν. Καραμούζης είναι κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Master Degree στα Οικονομικά από το American University των ΗΠΑ και Διδακτορικού Διπλώματος (Ph.D.) στα Νομισματικά από το Pennsylvania State University των ΗΠΑ.

Ο Ν. Καραμούζης είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Τραπεζικής Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και έχει διδάξει επίσης στο παρελθόν στο Pennsylvania State University, στο Case Western Reserve University, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Deree College.

Είναι μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων Ελληνικών εταιρειών, Πρόεδρος στη Global Finance και Αντιπρόεδρος στο ΣΕΒ και το ΣΕΤΕ.

Έχει εκτεταμένο ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε τόμους, συλλογικές εκδόσεις και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων, ομιλιών και παρουσιάσεων σε συνέδρια και εκδηλώσεις.