Εμπόδια για νέους επιχειρηματίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Newsroom Newsroom

Εμπόδια για νέους επιχειρηματίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας

Σήμα κινδύνου προς τους ηγέτες G20 εκπέμπει νέα έκθεση της ΕΥ, από την οποία προκύπτει ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενδέχεται να προκαλέσει εμπόδια για τους νέους επιχειρηματίες που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΥ, οι ηγέτες G20 θα πρέπει να στηρίξουν πιο αποτελεσματικά τους νέους επιχειρηματίες, μέσω πολιτικών που θα διασφαλίζουν ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα διευκολύνει, αντί να εμποδίζει, την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Η έκθεση, Disrupting the disruptors: Disrupting youth entrepreneurship with digital and data, δημοσιοποιείται λίγο μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας των Νέων Επιχειρηματιών G20 (G20 Young Entrepreneurs’ Alliance Summit - YEA) στην Κίνα.

Χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό βαρόμετρο για να συγκρίνει τις επιδόσεις της ψηφιακής επιχειρηματικότητας μεταξύ των χωρών G20 και να ταυτοποιήσει κορυφαίες πρακτικές και πολιτικές οι οποίες επιτρέπουν στους νέους επιχειρηματίες να ευδοκιμούν μέσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, η έκθεση εντοπίζει καίριες συστάσεις πολιτικής, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: σαφή διακυβέρνηση ως προς την πρόσβαση σε δεδομένα και στην ιδιωτικότητα, υποστήριξη διασυνοριακών οικοσυστημάτων ερευνών και καθιέρωση μίας νέας, επιχειρηματικής visa, προκειμένου οι νέοι επιχειρηματίες να κινούνται με μεγαλύτερη ευκολία στα κράτη των G20.

Μεταξύ των χωρών οι οποίες κατατάσσονται πρώτες σε τουλάχιστον ένα βασικό δείκτη για την υποστήριξη της ψηφιακής επιχειρηματικότητας, περιλαμβάνονται ο Καναδάς (πρόσβαση στη χρηματοδότηση), οι ΗΠΑ (επιχειρηματική κουλτούρα, ψηφιακές δεξιότητες και επιχειρηματική εκπαίδευση, βάση ψηφιακών γνώσεων και αγορά τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) και το Ηνωμένο Βασίλειο (ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον).

Οι βασικές προτάσεις της έκθεσης είναι:

Πρόσβαση στη χρηματοδότηση:
- Υποστήριξη στα πρώιμα στάδια μιας επιχείρησης και σχημάτων για νέους επιχειρηματίες, όπως οι θερμοκοιτίδες νέων επιχειρήσεων (incubators).
- Μείωση των εμποδίων για πρόσβαση επιχειρηματιών σε ξένα κεφάλαια.

Επιχειρηματική κουλτούρα:
- Ενασχόληση της βιομηχανίας στην ανάπτυξη και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων εστιασμένων στην τεχνολογία και τα ψηφιακά μέσα.
- Προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των νέων επιχειρηματιών.

Ψηφιακό επιχειρηματικό περιβάλλον:
- Προάσπιση μίας πιο ευέλικτης επιχειρηματικής visa για τα κράτη των G20 και προώθηση της ανάπτυξης των υποστηρικτικών δικτύων για νέους επιχειρηματίες σε χώρες G20.
- Καθιέρωση σαφών κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των δεδομένων.

Ψηφιακές δεξιότητες και επιχειρηματική εκπαίδευση:
- Διδασκαλία του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία από το δημοτικό έως τα τελευταία χρόνια του γυμνασίου και προτεραιότητα στους τομείς της φυσικής, της χημείας, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.
- Προώθηση προγραμμάτων καθοδήγησης και υποστήριξης για τη νεανική επιχειρηματικότητα σε κλαδικά και επιχειρηματικά δίκτυα.
- Καθιέρωση της επιχειρηματικότητας σαν μία εξειδικευμένη κατεύθυνση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Βάση ψηφιακών γνώσεων και αγορά τεχνολογίας, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών:
- Ενίσχυση ψηφιακών συγκροτημάτων και δικτύων, συμπεριλαμβανομένων όσων εστιάζουν σε συγκεκριμένους τομείς ή πόλεις.
- Ουσιαστική υποστήριξη της συνεργασίας πανεπιστημίων – επιχειρήσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved