ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Θετικό το Βερολίνο σε εξαγορές γερμανικών εταιρειών από ξένες επιχειρήσεις

Θετικό το Βερολίνο σε εξαγορές γερμανικών εταιρειών από ξένες επιχειρήσεις

Η Γερμανία είναι θετική στην εξαγορά εταιριών από ξένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομενων και αυτών από την Κίνα, αλλά χρειάζεται να διασφαλίσει ότι οι εταιρίες της είναι προστατευμένες απέναντι στον αθέμιτο ανταγωνισμό, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

"Ολόκληρη η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη ότι είναι σωστό που η αγορά είναι ανοιχτή σε επενδύσεις από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας", δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Βερολίνο. "Η Γερμανία ως βιομηχανικό κέντρο πρέπει, πάντως, να είναι αποτελεσματικά προστατευμένη από καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού", πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ταξιδεύει στην Κίνα αυτή την εβδομάδα, έχοντας παραπονεθεί ανοιχτά ότι η Κίνα κάνει στρατηγικές κινήσεις εξαγοράζοντας βασικές τεχνολογίες στην Γερμανία, ενώ προστατεύει τις δικές της εταιρίες από ξένες εξαγορές θέτοντας "προϋποθέσεις που κάνουν διακρίσεις".

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποία η Κίνα κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη ενόψει της επίσκεψης του Γκάμπριελ.