ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Χίλτον: Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Ολοκληρώθηκε η πώληση του Χίλτον: Όλες οι λεπτομέρειες της συμφωνίας

Η εταιρεία Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., με μετόχους τις ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και D-Marine Investments Holding B.V.ανακοίνωσε ότι προχώρησε σήμερα, στην ολοκλήρωση της αγοράς του πλειοψηφικού ποσοστού (περίπου 97,3%) που κατείχε η Alpha Bank στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε., ιδιοκτήτριας εταιρείας του Ηilton Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόκτηση ενός από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη και μακροπρόθεσμη στρατηγική των δύο εταίρων της Home Holdings στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και την πρόθεση της εταιρείας να προχωρήσει σε επενδύσεις με προστιθέμενη αξία στην εγχώρια αγορά στον κλάδο του τουρισμού.

Το Hilton Αθηνών αποτελεί ένα μοναδικό, μεγάλου μεγέθους κτίριο, ορόσημο στο κέντρο της Αθήνας και διεθνή κληρονομιά στον χώρο της φιλοξενίας. Εντός των επόμενων μηνών, η Home Holdings θα οριστικοποιήσει σχέδιο αναβάθμισης του ακινήτου ως προς τις υπάρχουσες υποδομές, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα νέα προϊόντα και υπηρεσίες.

Στόχος της εταιρείας είναι να επανατοποθετήσει το ξενοδοχείο στην ελληνική και διεθνή αγορά, δημιουργώντας έναν νέο προορισμό πόλης, που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς ιδιωτικές κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς χώρους γαστρονομίας και θεματικούς εμπορικούς χώρους.

Δεδομένου ότι η σύμβαση με την υφιστάμενη εταιρεία διαχείρισης λήγει τον Μάρτιο του 2018, η Home Holdings βρίσκεται σε διαδικασία συζητήσεων με την Hilton Worldwide, καθώς και με άλλους διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αναφορικά με την διαχείριση του ξενοδοχείου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις