ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas

Παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas

Στις 9 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης κοινωνικοοικονομικής μελέτης της Lidl Hellas σε εκπροσώπους των Μέσων από τον Πρόεδρο της Lidl Hellas, κ. Ιάκωβο Ανδρεανίδη και την Δ/ντρια Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας Lidl Hellas, κα Βασιλική Αδαμίδου.

Η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την επίδρασή της στην εθνική οικονομία και στις θέσεις εργασίας, θέλησε να προσμετρήσει την άμεση και έμμεση συνεισφορά της με την κατάρτιση της μελέτης αυτής.

Στόχος της μελέτης είναι να προσδιορίσει και να αξιολογήσει τις επιδράσεις που δημιουργούνται από τη λειτουργία της εταιρείας στην Ελλάδα για την οικονομία της χώρας, για τις θέσεις εργασίας και για την κοινωνία και να αποτυπωθεί η προστιθέμενη αξία (άμεση, έμμεση, επαγόμενη) που δημιουργεί.

Για την υλοποίηση και τη σύνταξη της μελέτης αυτής, η οποία αφορά το οικονομικό έτος 2015 -2016 της εταιρείας, η Lidl Hellas συνεργάστηκε με την εταιρεία Ernst & Young.

Παρακάτω παρατίθενται κάποια βασικά ευρήματα της μελέτης:

• Η συνολική συνεισφορά σε θέσεις εργασίας: 16.353 θέσεις εργασίας οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 0,5% της συνολικής απασχόλησης στην Ελλάδα.

• Συνολική συνεισφορά σε προστιθέμενη αξία: 616 εκατ. που αντιστοιχεί στο 0,35% του ΑΕΠ.

• 56% των δαπανών για προϊόντα λιανικής πώλησης σε Έλληνες προμηθευτές.

• 710 εκατ. το σύνολο πληρωμών σε Έλληνες προμηθευτές (συμπεριλαμβάνει προϊόντα λιανικής πώλησης και υποστήριξη λειτουργιών).

Socioeconomic Summary 1
Socioeconomic Summary 2

Όπως αναφέρει η Lidl Hellas, «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε καθημερινά να στηρίζουμε την εγχώρια αγορά και να δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ θα βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό του Έλληνα καταναλωτή και πολίτη, δημιουργώντας αξία για ένα καλύτερο αύριο!».

Επισκεφθείτε την Lidl Hellas και στα:

www.lidl-hellas.gr

www.facebook.com/lidlgr/

www.twitter.com/Lidl_Hellas_

www.instagram.com/lidl_hellas

www.linkedin.com/company/lidl-hellas

https://www.youtube.com/user/lidlhellas

Snapchat: Lidlhellas

Ροή Ειδήσεων