Σοκ για τις επιχειρήσεις: Η κρίση πενταπλασίασε τα «λουκέτα»

Newsroom Newsroom

Σοκ για τις επιχειρήσεις: Η κρίση πενταπλασίασε τα «λουκέτα»

Επιχειρήσεις | Ειδήσεις: Εξαιρετικά δυσοίωνος για το ελληνικό επιχειρείν παραμένει ο αριθμός των πτωχεύσεων στην Ελλάδα και των Μνημονίων, καθώς ο κίνδυνος να κατεβάσει «ρολά» μια επιχείρηση παραμένει πέντε φορές υψηλότερος σε σύγκριση με τα επίπεδα που ίσχυαν πριν από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», η οποία επικαλείται έκθεση του παγκόσμιου ασφαλιστή πιστώσεων, της Atradius, το ποσοστό των «λουκέτων» στην Ελλάδα είναι 5 φορές υψηλότερο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, έναντι 4 στην Πορτογαλία, 2,4 στην Ιταλία, 2,2 στην Ιρλανδία και 2 φορές στην Ισπανία.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι κλάδοι των τροφίμων και των ηλεκτρονικών αναμένεται να είναι μεταξύ αυτών που θα καταγράψουν μείωση των πτωχεύσεων, ενώ οι πτωχεύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, στον κλάδο της ένδυσης και των μηχανών, αναμένεται να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Εξάλλου, σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει εγκλωβισμένο στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων, που αποτελούν το 37% του συνολικού του χαρτοφυλακίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved