ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όταν οι επιχειρήσεις μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες

Όταν οι επιχειρήσεις μαθαίνουν πώς να αξιοποιούν τις ψηφιακές τεχνολογίες

Οι ψηφιακές τεχνολογίες αποτελούν, πλέον, βασικό κομμάτι της καθημερινότητας μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και δεν είναι τυχαίο ότι άπαντες κάνουν λόγο για μία ψηφιακή οικονομία.

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, digital marketing, εφαρμογές που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την αποδοτικότητά τους, δυνατότητα για πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ορισμένα από τα ψηφιακά εργαλεία που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, επιτρέποντας σε εταιρείες κάθε μεγέθους να αυξήσουν σημαντικά την παραγωγικότητά τους και φυσικά τα έσοδά τους.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι εξελίξεις στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών είναι ταχύτατες, οι τάσεις αλλάζουν διαρκώς και για τις μικρότερου μεγέθους επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνουν ενημερωμένες για το τι υπάρχει διαθέσιμο, όπως και το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα εργαλεία. Αυτό, βέβαια, ουδόλως σημαίνει ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που τους παρέχονται προκειμένου να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους.

 MG 1873

Η δίψα που υπάρχει για ενημέρωση, αναφορικά με τα ψηφιακά εργαλεία που είναι διαθέσιμα, φάνηκε άλλωστε από την αθρόα συμμετοχή που παρατηρήθηκε στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με τίτλο #GrowYourBusiness - Digital Training και διοργανώθηκαν από την COSMOTE σε συνεργασία με την OTEAcademy. Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα σεμινάρια -τα οποία ήταν διαθέσιμα και μέσω live streaming- αποτελούν την πρώτη δράση του #GrowYourBusiness που υλοποιεί η COSMOTE, προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

GYB

Τα σεμινάρια είχαν ως στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Οι τελευταίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις της digital εποχής, να γνωρίσουν τον κόσμο των social media, να ερευνήσουν τις καταναλωτικές συνήθειες με τη χρήση προηγμένων εργαλείων, να μάθουν «τι πρέπει και τι όχι» για το website της επιχείρησής τους, καθώς και θέματα που αφορούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Αν κρίνει κανείς από τις εκατοντάδες συμμετοχές και στα δύο σεμινάρια όπως και από τον σημαντικό αριθμό των επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα που παρακολούθησαν το σεμινάριο μέσω live streaming, τότε είναι προφανές ότι έχει γίνει κατανοητό και στη χώρα μας πόσο σημαντική είναι η αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων για τις επιχειρήσεις αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 MG 2058 copy

Σημειωτέον πως από τους συμμετέχοντες, η πλειονότητα ήταν πολύ μικρές επιχειρήσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με το εμπόριο, τον χώρο της εστίασης και της λιανικής, ενώ υπήρχαν πολλές συμμετοχές από τον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και τον τομέα της υγείας.

Δείτε ακολούθως και τα στιγμιότυπα από τα δύο σεμινάρια:

COS LOGO TG HZ SML RGB PS