Πρόστιμο 153.726 ευρώ στην εταιρεία «Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα»

Πρόστιμο 153.726 ευρώ στην εταιρεία «Hondos Παλλάς Πολυκαταστήματα»

Πρόστιμο ύψους 153.726,77 ευρώ επέβαλε η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ), με ομόφωνη απόφασή της, στην εταιρεία «Χόντος Παλλάς Πολυκαταστήματα ΑΕΕ», διότι, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση «παραβίασε το άρθρο 1 ν. 703/77, όπως ίσχυε, και το άρθρο 81 ΣυνθΕΚ (νυν 101 ΣΛΕΕ), με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη οριζόντια σύμπραξη περί καθορισμού τιμών λιανικής και ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών, κατά την έννοια των εν λόγω διατάξεων, για το χρονικό διάστημα από 1/7/2003 έως και 30/6/2006».

Έκρινε, επίσης, ότι η εταιρεία «HONDOS CENTER ΑΕΕ Πολυκαταστήματα» παραβίασε, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τις αυτές ως άνω διατάξεις, με τη συμμετοχή της σε απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη (καθορισμός τιμών) και της επέβαλε, κατά πλειοψηφία, σύσταση, ώστε αυτή στο μέλλον να μην προβαίνει προς το δίκτυό της, άμεσα ή έμμεσα, σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης.

Σημειώνεται, ότι «οι ως άνω εταιρίες δεν εντάχθηκαν, όπως οι λοιπές εταιρίες Χόντου, στη διαδικασία διευθέτησης διαφορών, η πρώτη λόγω επιλογής και η δεύτερη καθ' ότι μέρος αφορά την κάθετη σύμπραξη».

Διαβάστε επίσης:

Πτώχευσε η Hondos Center Πολυκαταστήματα

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων