ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Εθνική Τράπεζα φωτίστηκε με το μπλε χρώμα της Δημοκρατίας

Η Εθνική Τράπεζα φωτίστηκε με το μπλε χρώμα της Δημοκρατίας

Στις 15 Σεπτεμβρίου το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου στην πλατεία Κοτζιά, φωτίστηκε με το μπλε χρώμα της Δημοκρατίας.

Το κεντρικό νεοκλασικό επιλέχθηκε μεταξύ άλλων εμβληματικών κτηρίων του κέντρου της Αθήνας, για να φωτιστεί με έντονο μπλε φως προς τιμήν της Ημέρας της Δημοκρατίας. Όπως κάθε χρόνο, η 15η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η ημέρα εορτασμού της Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, για τρίτη χρονιά φέτος, φωτίζονται με το μπλε χρώμα της Ελλάδας και της Δημοκρατίας, κτήρια ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας στην Αθήνα, συνδεδεμένα με την ίδρυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως είναι η Βουλή των Ελλήνων και το Δημαρχείο των Αθηνών.

Το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, ξεχωρίζει για τη συμβολικής σημασίας ιστορική του διαδρομή. Αναγέρθηκε ακριβώς δίπλα στα τείχη των Αθηνών και πάνω στην Αχαρνική οδό, την οδό που οδηγούσε στη Στοά του Αττάλου, εκεί που γεννήθηκε η Δημοκρατία 2.500 χρόνια πριν.

Στο κτίριο αυτό, που σήμερα λειτουργεί, ως κατάστημα εξυπηρέτησης πελατών, αλλά και ως κέντρο διοικητικών λειτουργιών της Εθνικής Τράπεζας, στεγάστηκε το πρώτο τραπεζικό κατάστημα της απελευθερωμένης Ελλάδας, με πρώτο διευθυντή της Τράπεζας το 1841 το Γεώργιο Σταύρο. Ως κεντρικό κατάστημα, χρησιμοποιείται από την Εθνική σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής της διαδρομής, κατά την οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει πρωτοποριακή δράση σε κάθε σημαντική προσπάθεια του κράτους και της ελληνικής κοινωνίας για τον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Η Εθνική Τράπεζα αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ιστορική σημασία του κτηρίου, το ενσωματώνει στο επίσημο λογότυπό της, ως άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική της πορεία, αλλά και την ιστορία της Ελλάδας.