ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΟΤΕ: υλοποιεί επένδυση 7 εκατ. ευρώ της Coca-Cola BHC

Όμιλος ΟΤΕ: υλοποιεί επένδυση 7 εκατ. ευρώ της Coca-Cola BHC

Η Coca-Cola HBC επέλεξε τον Όμιλο ΟΤΕ για την υλοποίηση επένδυσης ύψους €7 εκατ. σε ένα μεγάλο έργο ICT: τον ανασχεδιασμό και την αναβάθμιση της ΙΤ υποδομής που υποστηρίζει την εφαρμογή SAP Business Warehouse.

Του Δημήτρη Μαλλά

Το νέο έργο περιλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη καθώς και την ομαλή μετάβαση από το παλιότερο SAP BWA και έρχεται να συμπληρώσει την επένδυση του 2016 για το υπερσύγχρονο Data Center, φέρνοντας το συνολικό ύψος της επένδυσης στα €48 εκατ. μέχρι σήμερα. Το έργο υλοποιήθηκε και παραδόθηκε από τον Όμιλο ΟΤΕ με απόλυτη επιτυχία και εντός χρονοδιαγράμματος (4 μήνες) και είναι σε πλήρη λειτουργία, υποστηρίζοντας από την Ελλάδα τις δραστηριότητες της Coca-Cola HBC σε 28 χώρες.

Το περιβάλλον SAP HANA υποστηρίζει τη λειτουργία της εφαρμογής SAP Business Warehouse, δίνοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης των δεδομένων που συγκεντρώνονται από όλες τις λειτουργικές μονάδες της εταιρείας, παλαιότερων, αλλά και σε πραγματικό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό τα δεδομένα ανακτώνται και συνδυάζονται γρηγορότερα, επιτρέποντας την ταχύτερη εξαγωγή αναφορών (reports). Με αφορμή τη νέα αυτή επένδυση στην τεχνολογία, ο Enterprise Operations Director της Coca-Cola HBC, κ. Galip Onar, σημείωσε:

«Η Coca-Cola HBC πραγματοποιεί ακόμη μια επένδυση στην Ελλάδα για ένα σύνθετο έργο ICT που θα συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση εσωτερικών διαδικασιών και την ανάπτυξη ενός ταχύτερου και πιο ευέλικτου μοντέλου reporting. Η επένδυση αυτή αποδεικνύει πως η Coca-Cola HBC βρίσκεται σταθερά στην αιχμή της τεχνολογίας και αναδεικνύει τις προοπτικές της χώρας». «Μετά το Data Center της Coca-Cola HBC, ο Όμιλος ΟΤΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία τόσο το σχεδιασμό όσο και την εγκατάσταση της υποδομής, για μια από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις SAP HANA στην Ευρώπη.

Η επέκταση της συνεργασίας των δύο Ομίλων αποδεικνύει την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία μας στην υλοποίηση μεγάλων και σύνθετων ICT έργων. Με τις προηγμένες υπηρεσίες και τεχνολογικές λύσεις COSMOTE που διαθέτουμε, συμβάλλουμε στη δυναμική μετάβαση των επιχειρήσεων στη νέα ψηφιακή εποχή», δήλωσε σχετικά ο Chief Officer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος. Ο Όμιλος ΟΤΕ αναβάθμισε την ΙΤ υποδομή στο Data Center της Coca-Cola HBC για να μπορέσει να φιλοξενήσει την εγκατάσταση και λειτουργία του περιβάλλοντος SAP HANA και ανέλαβε, επιπλέον, τη λειτουργία, τη διαχείριση και την τεχνική υποστήριξη για 5 χρόνια.

Σχετικές ειδήσεις