ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Ώρα μηδέν» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Τι θα γίνει τη Δευτέρα (30/10)

«Ώρα μηδέν» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Τι θα γίνει τη Δευτέρα (30/10)

Για τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (30/10/2017) έχει προγραμματιστεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο «τιμόνι» της οποίας υπενθυμίζεται ότι τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης.

Μείζον θέμα για την εταιρεία αποτελεί η πώληση των θυγατρικών της στη Σερβία. Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς, επικεφαλής του MK Group, επικράτησε των υπόλοιπων Ευρωπαίων υποψηφίων στον πλειοδοτικό διεθνή διαγωνισμό για τις δύο θυγατρικές της εταιρεία στη Σερβία, με δεσμευτική προσφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία βελτίωσε στη συνέχεια στα 60 εκατ. ευρώ.

Υπογραμμίζεται δε, ότι και μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει επαναλαμβανόμενα την πολιτική της βούληση να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία στην Ελλάδα, και όχι μόνο να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να αναπτυχθεί.

Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη 31/10 πρόκειται τελικά να ανάψει το καμίνι στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα, αφού όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του, Ευάγγελος Μπιμπισίδης, «μέχρι και χθες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε τη φετινή καμπάνια στην ώρα μας».

Υπενθυμίζεται ότι το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9/10, κατόπιν για τις 11 κι ακολούθως για τις 18, ενώ τώρα πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 26η Οκτωβρίου.

Πάντως, εάν «συμμαχήσει ο καιρός μαζί μας, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουμε να κόβουμε κιόλας τα τεύτλα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα», είπε ο κ. Μπιμπισίδης χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εάν συνεχιστούν οι βροχές.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή έχουν σπαρεί τεύτλα σε έκταση 16.000 στρεμμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις