Εlvida Foods: Ο γύρος είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν

Εlvida Foods: Ο γύρος είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν

Ουδέποτε τέθηκε θέμα χρήσης φωσφορικών αλάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εlvida Foods, μετά την είδηση της γερμανικής «Bild» ότι τo Ευρωκοινοβούλιο εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορέψει τη χρήση φωσφορικών αλάτων σε κατεψυγμένα κρέατα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ELVIDA FOODS A.E. (ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ)

«Σε σχέση με πρόσφατες αναφορές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Στην παραγωγή γύρου ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ από χοιρινό κρέας ή κοτόπουλο δεν χρησιμοποιούνται ποτέ φωσφορικά άλατα.

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ.

Πρόσφατα υπήρξε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να επιτραπεί η χρήση φωσφορικών αλάτων σε προϊόντα τύπου Doner και Kebab και μόνον, μετά από πρωτοβουλία της Γερμανικής πλευράς.

Με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου απαγορεύθηκε η επέκταση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε προϊόντα doner και kebab (στον γύρο δεν χρησιμοποιούνται) και έτσι δικαιώθηκε η ελληνική θέση που εδώ και δύο χρόνια έχει εκφρασθεί μέσω του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Κρέατος (ΣΕΒΕΚ)

Επομένως ο γύρος είναι ένα απόλυτα ασφαλές προϊόν (για το οποίο ουδέποτε τέθηκε θέμα χρήσης φωσφορικών αλάτων), υψηλής οργανοληπτικής αξίας και για το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατοχύρωσής του ως Εγγυημένο Παραδοσιακό Ιδιότυπο Προϊόν (ΕΠΙΠ), ώστε να προστατευθεί από κάθε επέμβαση που θα μπορούσε να αλλοιώσει τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά.

Η ΕΛΒΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ» ΕΧΕΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ».