ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μοναδική Οινογευστική εκδήλωση από την Οινοποιία Μπουτάρη

Μοναδική Οινογευστική εκδήλωση από την Οινοποιία Μπουτάρη

Ένα «ταξίδι στο χρόνο» με 24 σοδειές από το ιστορικό κρασί «Νάουσσα Μπουτάρη».

Ένα μοναδικό «ταξίδι στο χρόνο», με οδηγό το ξινόμαυρο και το ιστορικό κρασί «Νάουσσα Μπουτάρη» οργάνωσε η οινοποιία Μπουτάρη, στις 22 Νοεμβρίου στον εξαιρετικό χώρο εκδηλώσεων του House of Wine (#inthehouse), παρουσιάζοντας 24 σοδειές του εμβληματικού της κρασιού με στόχο να οργανώσει μια σπάνια οινογευστική εμπειρία που μόνο μια ιστορική οινοποιία μπορεί να προσφέρει.

Το κρασί θρύλος, που εδώ και έναν αιώνα κοσμεί τα τραπέζια των Ελλήνων και έχει αγαπηθεί από τους παγκόσμιους οινόφιλους, η ιστορική «Νάουσσα Μπουτάρη», εντυπωσίασε για ακόμα μια φορά το κοινό που την τίμησε. Μέσα από την συγκριτική οινογευστική δοκιμή των 24 σοδειών που ανοίχτηκαν, από το σύνολο των 48 που διαθέτει η Μπουτάρη στο οινοφυλάκιο της, η οινοποιία θέλησε να αναδείξει τις διαφορές μεταξύ των σοδειών, τους διαφορετικούς χαρακτήρες παλαίωσης στους οίνους και να προσφέρει μια εμβάθυνση στους χαρακτήρες του Ξινόμαυρου και τον εμπλουτισμό της γνώσης για την Νάουσα.

Σε αυτό το πλαίσιο, κλήθηκαν να μιλήσουν για την «Νάουσσα Μπουτάρη», τρεις γνωστοί λάτρεις του Ξινόμαυρου από τον χώρο του κρασιού: ο οινοχόος Γιάννης Καϋμενάκης (Paleo), η οινολόγος Φωτεινή Παντζιά (By the Glass) και o οινολόγος Γιώργος Φλούδας (Trinity). Οι γνωστοί επαγγελματίες μίλησαν τόσο για τη διαχρονική αξία του συγκεκριμένου κρασιού, όσο και για την συμβολή της οινοποιίας Μπουτάρη στην ανάδειξη της ποικιλίας Ξινόμαυρο και την εξέλιξη του ελληνικού αμπελώνα.

Ο Δρ. Οινολογίας, Ιωάννης Βογιατζής που παρουσίασε τα κρασιά της βραδιάς πλαισιωμένος από την οινολογική του ομάδα, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος της αποψινής βραδιάς είναι να αναδείξουμε τον πλούτο που έχουμε στα κελάρια μας, παρουσιάζοντας το εξαιρετικό δυναμικό ενός κρασιού που βρίσκουμε σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Ένα κρασί προσιτό σε όλους, κάτι που αντανακλά και τη φιλοσοφία της εταιρίας μας για τη μύηση του καταναλωτή στο ελληνικό, ποιοτικό, εμφιαλωμένο κρασί».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ομώνυμης οινοποιίας, μίλησε στους παρευρισκόμενους για την αξία που ο προπάππους του είχε εντοπίσει στη «Νάουσσα Μπουτάρη», αναφέροντας παράλληλα ότι η ανάδειξη εξαιρετικών, ποιοτικών οίνων ήταν πάντα υποχρέωση για την οινοποιία Μπουτάρη. Τέλος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δυναμική και την εξέλιξη του ελληνικού μας αμπελώνα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων».