ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στους ιδρυτές του το 100% του Skroutz.gr έναντι 10 εκατ. ευρώ

Στους ιδρυτές του το 100% του Skroutz.gr έναντι 10 εκατ. ευρώ

Το σίριαλ αναφορικά με την μετοχική σύνθεση του Skroutz.gr, της της πιο δημοφιλούς ιστοσελίδας σύγκρισης προϊόντων και τιμών, έλαβε τέλος πριν από λίγο με την ανακοίνωση από την πλευρά της Dionic της ολοκλήρωσης της πώλησης του 50% έναντι του ποσού των 10,001 εκατ. ευρώ.

Του Δημήτρη Μαλλά

Στην ανακοίνωση της Dionic στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν αναφέρονται οι αγοραστές, αλλά διασταυρωμένες πληροφορίες, το 50% αποκτήθηκε από τους τρεις ιδρυτές της πλατφόρμας (Γιώργος Αυγουστίδης, Βασίλης Δήμος και Γιώργος Χατζηγεωργίου) που ελέγχουν πλέον το 100% της εταιρείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η χρηματοδότηση προέρχεται και από το επενδυτικό fund Southbridge Europe μέσω μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, το οποίο έχει option για την απόκτηση του 14% της εταιρείας στην 4ετία.

Η Dionic οδηγήθηκε στην πώληση της συμμετοχής της στο Skroutz στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης των δανειακών υποχρεώσεων της. Σημειώνεται ότι ενδιαφέρον για την εξαγορά της συμμετοχής της Dionic στο Skroutz έδειξε, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, και η Viva.