ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπάρχει κάτι πιο δυνατό από την αντρική φιλία;

Υπάρχει κάτι πιο δυνατό από την αντρική φιλία;

Μπάλα στο προαύλιο όταν είμαστε στο Δημοτικό, κοπάνες την τελευταία ώρα για καφέ όταν είμαστε στο Γυμνάσιο, μπύρες από μπαρ σε μπαρ όταν σπουδάζουμε.

Αυτή είναι η ζωή των αντρών μέχρι να πάνε φαντάροι. Πάντα ο ένας δίπλα στον άλλο, να επιβεβαιώνουν διαρκώς και σε όλους πως δεν υπάρχει τίποτα πιο δυνατό από την αντρική φιλία.

Ναι, δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από την αντρική φιλία και δεν το λέω μόνο εγώ. Το λένε και οι έρευνες. Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου Berkley, που διάβασα πέρσι, οι άντρες που έχουν κοινωνικές σχέσεις μεταξύ τους είναι περισσότερο ανεκτικοί στο στρες. Μια άλλη έρευνα υποστηρίζει πως είναι απαραίτητο οι άνδρες να πηγαίνουν μαζί για μπύρες, καθώς έτσι διατηρούν τη φιλία τους.

Και ξέρεις γιατί η ανδρική φιλία είναι τόσο δυνατή; Γιατί έχουμε το δικό μας μικρόκοσμο. Μπορούμε να βλέπουμε μπάλα ή να παίζουμε παιχνίδια, αμίλητοι και ακούνητοι για ώρες. Φτάνει να υπάρχουν μπύρες στο ψυγείο. Και γιατί δεν μιλάμε πολύ. Θα πούμε ένα «ξεκόλλα» και θα τελειώσει η οποιαδήποτε ιστορία-διαφωνία. Και γιατί ξέρουμε πώς να κρατάμε τους φίλους μας. Έχουμε φίλους από κάθε φάση της ζωής μας, από το σχολείο, το πανεπιστήμιο, το στρατό, την πρώτη μας δουλειά. Και κάνουμε τα πάντα για να μην τους χάσουμε από τη ζωή μας.

Αυτό, το τελευταίο, μπορεί να μην το πετυχαίνουμε πάντα. Μπορεί να χανόμαστε για χρόνια, όμως και πάλι, όταν βρεθούμε θα είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Και ό,τι και να έγινε μέσα σε αυτά τα χρόνια, η δύναμη της επανασύνδεσης αυθεντικών φίλων, που έχουν μοιραστεί και ζήσει αληθινές στιγμές, υπερνικά τα πάντα, πάντοτε. Είναι αλήθεια πως η φιλία είναι μια από τις αυθεντικότερες και πιο διαχρονικές αξίες στη ζωή όλων των Ελλήνων.

Η σημασία των συναντήσεων με τους παλιούς φίλους σε τακτικά διαστήματα για να διατηρηθεί η φιλία είναι ό,τι πιο σημαντικό δένει τους άντρες. Οι παρέες γράφουν ιστορίες και η ανδρική φιλία είναι το απαύγασμα αυτών. Υπάρχει μία δυναμική, η δυναμική των αντρών, που κάποια στιγμή στο χρόνο ένωσαν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, δημιουργώντας κάτι ανθεκτικό στον χρόνο και στον χώρο, έτσι ώστε ούτε τα χρόνια ούτε οι αποστάσεις να μπορούν να το σβήσουν.

Για αυτό όταν τις προάλλες όταν είχε έρθει σπίτι ο κολλητός μου, για να δούμε το ματς πίνοντας μπύρες, πέσαμε πάνω σε μία διαφήμιση, και ακόμη μια φορά αντιληφθήκαμε πόσο μοναδικά αποδόθηκε η ανδρική φιλία μέσα σε μόλις ένα λεπτό της ώρας.

Δες κι εσύ το μοναδικό βίντεο:

Έτσι κι εμείς, όπως οι πρωταγωνιστές αυτού του βίντεο, είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στη φιλία μας, να δημιουργήσουμε νέες εμπειρίες και παράλληλα να μεταλαμπαδεύσουμε την εμπειρία μας στις παρέες μας από το γραφείο ή ακόμη και σε εκείνους που αύριο θα κάθονται στο διπλανό τραπέζι: Μια παρέα, μια ζωή. Μια παρέα, μια μπύρα! Από χέρι σε χέρι, από γενιά σε γενιά… FIX Hellas.

FIX 1 MESA