Σκάνδαλο Folli Follie: Στην Ταϊλάνδη τα «αμαρτωλά» ευρώ της μαύρης τρύπας

Newsroom Newsroom

Σκάνδαλο Folli Follie: Στην Ταϊλάνδη τα «αμαρτωλά» ευρώ της μαύρης τρύπας

Σκάνδαλο Folli Follie: Νέα στοιχεία για το σκάνδαλο με τη Folli Follie - Στην Ταϊλάνδη εντοπίστηκαν τα ευρώ της «μαύρης τρύπας» - Μέσω θυγατρικής της γίνονταν συναλλαγές με άλλες εταιρείες του ομίλου, προμηθευτές και πελάτες, των οποίων τα στοιχεία αποδεικνύονται πλασματικά.

Στην Ταϊλάνδη φαίνεται να εντοπίζεται η προέλευση του μεγαλύτερου μέρους της «μαύρης τρύπας» των οικονομικών της Folli Follie από τις αμαρτωλές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ασία, που αποκάλυψε στην έκθεσή της η Alvarez & Marsall.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», από το έλλειμμα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους και τις έρευνες, περίπου το 60% με 65% «γέννησε» θυγατρική εταιρεία της Folli Follie στην Ταϊλάνδη.

Μέσω αυτής περνούσαν συναλλαγές και δραστηριότητες με άλλες εταιρείες του ομίλου, καθώς και προμηθευτών και πελατών, των οποίων τα στοιχεία αποδεικνύονται πλασματικά.

Και αυτό αφού δεν μπορούν να συσχετιστούν με τη Folli Follie ή ακόμα χειρότερα οι εταιρείες αυτές φαίνεται να μην υπάρχουν, μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατό να εντοπιστούν ή τα στοιχεία τους δεν επιβεβαιώνονται ούτε από τα τοπικά επιμελητήρια.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το σκάνδαλο Folli Follie

«Καίει» τη Διοίκηση Κουτσολιούτσου το πόρισμα της ΕΛΤΕ

Καθημερινά βγαίνουν στην επιφάνεια νέα στοιχεία για ανάλογες συναλλαγές εκατοντάδων εκατομμυρίων και εταιρείες – φαντάσματα.

Υπενθυμίζεται, ότι στον επίκουρο εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Folli Follie αναμένεται να σταλεί μέσα στις επόμενες ημέρες το πόρισμα κόλαφος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για τις οικονομικές καταστάσεις της εισηγμένης.

Το πόρισμα της ΕΛΤΕ καταλήγει, σύμφωνα με πληροφορίες του Cnn.gr, στα ίδια συμπεράσματα με το πόρισμα της Alvarez & Marsal, το οποίο έδειξε πως η Folli Follie είχε στην Ασία «μαϊμού» τζίρο 996 εκατ. δολάρια, πλαστά αποθέματα 548 εκατ. δολαρίων και ανύπαρκτες καταθέσεις ύψους 289,6 εκατ. ευρώ! Δηλαδή και τα δύο αποκαλύπτουν τη δημιουργική λογιστική της Διοίκησης Κουτσολιούτσου, με την οποία εξωράιζε τα οικονομικά στοιχεία της εισηγμένης.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων δεν εντόπισε αποθέματα συνολικής αξίας 581,68 εκατ. δολαρίων, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται σε αποθήκες άλλων εταιρειών.

Παράλληλα, η ΕΛΤΕ διαπίστωσε πως η Folli Follie Group Sourcing Ltd, θυγατρική της Folli Follie στην Ασία, είχε πραγματοποιήσει πλασματικές πωλήσεις συνολικού ύψους άνω του 1,85 δισ. δολαρίων τη διετία 2016-2017 στην εταιρεία NG Boon Soon. Ωστόσο, η ΕΛΤΕ δεν εντόπισε ούτε την έδρα ούτε τη δραστηριότητα της εν λόγω εταιρείας, η οποία οφείλει στη Folli Follie 710 εκατ. δολάρια.

Κατά την ΕΛΤΕ η Folli Follie Group Sourcing έχει καταβάλει στην «εταιρεία φάντασμα» Thana Prasertsian προκαταβολή 259,4 εκατ. δολάρια για το 2017 και 125,45 εκατ. δολάρια για το 2016. Η ΕΛΤΕ θεωρεί την Thana Prasertsian εταιρεία φάντασμα διότι δεν εντόπισε την έδρα και τη δραστηριότητά της.

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων θεωρεί «εταιρεία φάντασμα» και την Landocean Industrial Limited, η οποία έχει δανειστεί 122 εκατ. δολάρια από τη Folli Follie Group Sourcing, από το 2016, χωρίς ωστόσο να έχουν καταγραφεί σχετικές εξασφαλίσεις ή να είναι γνωστό το επιτόκιο δανεισμού.

Η Επιτροπή αναμένεται να ζητήσει από τη Folli Follie την άμεση σύνταξη αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων 2017, οι οποίες θα πρέπει να υπογραφούν από μεγάλη ελεγκτική εταιρεία, αλλά όχι από την Ernst & Young, δεδομένου ότι έχει αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στην υπόθεση Folli Follie και απαγορεύεται να ελέγξει τις καταστάσεις της.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για το σκάνδαλο Folli Follie

Διαβάστε επίσης:

«Έπεσε» το Instagram – Τι συνέβη;

«Φωτιά» στα Βαλκάνια! Η Ρωσία απειλεί με βέτο στον ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved