Δεύτερη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ρωσίας

Newsroom Newsroom

Δεύτερη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Ρωσίας

Δυναμικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης σε πολλούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. 

Η δεύτερη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (31/10/2018) στα γραφεία του ΣΕΒ, σε συνέχεια της επιχειρηματικής αποστολής του Συνδέσμου στη Μόσχα, τον Μάρτιο του 2018.

Η αποστολή αυτή, είχε δώσει την ευκαιρία σε 14 ελληνικές εταιρείες από εξαγωγικούς κλάδους, όπως αυτοί της ενέργειας, της μεταλλουργίας, των τροφίμων, των φαρμάκων και των δομικών υλικών, να πραγματοποιήσουν διμερείς συναντήσεις με 40 ρωσικές εταιρείες, μέλη της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP) και ιδιωτικούς και κρατικούς οργανισμούς.

Τώρα, εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών, πραγματοποίησαν επιχειρηματικές (b2b) συναντήσεις στους τομείς της ενέργειας, της μεταλλουργίας, του χρηματοπιστωτικού, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ανέφερε ότι «η σημερινή συνάντηση μας δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη συνεργασία των δυο Φορέων με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών».

Όπως τονίστηκε, οι ελληνικές εξαγωγές προς τη ρωσική αγορά αυξήθηκαν κατά 8,8% το 2017 σε σχέση με το 2016, φτάνοντας τα 234 εκατ. ευρώ. Η αντίστοιχη αξία των εισαγωγών από τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 20,5%, αγγίζοντας τα 3,42 δισ. ευρώ. Το 6,8% των εισαγωγών της Ελλάδας προέρχεται από τη Ρωσία. Τα κυριότερα προϊόντα που εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία, είναι τα ενδύματα από γούνα, που αποτελούν το 23,6% του συνόλου των εξαγωγών, τα λάδια από πετρέλαιο με 10,9% επί του συνόλου εξαγωγών, οι σωλήνες από χαλκό (5,8% επί του συνόλου), οι ηλεκτρικές συσκευές ενσύρματης επικοινωνίας (5,2% επί συνόλου εξαγωγών) και τα ακατέργαστα καπνά (4,1% επί συνόλου). Όσον αφορά στα προϊόντα που εισάγει η Ελλάδα από τη Ρωσία, κυριαρχούν τα πετρελαιοειδή που αντιστοιχούν στο 81,3% του συνόλου των ελληνικών εισαγωγών και έπονται το ακατέργαστο αργίλιο (μερίδιο 11,4% επί συνόλου εισαγωγών) και ο χαλκός (μερίδιο 2,2%).

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης και ο πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Andrey Maslov. Στις επιχειρηματικές συναντήσεις που ακολούθησαν, 50 ελληνικές και ρωσικές επιχειρήσεις, μέλη του ΣΕΒ και της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών της Ρωσίας (RSPP), εξέτασαν τη δυνατότητα αμοιβαία επωφελών εμπορικών συμφωνιών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας BIANEΞ ΑΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved