ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καλαμάκι - μακαρόνι; Το trend που θα αγαπήσεις αυτή τη χρονιά!

Καλαμάκι - μακαρόνι; Το trend που θα αγαπήσεις αυτή τη χρονιά!

Ένας από τους πρώτους και πιο σημαντικούς στόχους που εμείς εδώ στο γραφείο θέσαμε για το 2019 ήταν το να αποκτήσουμε -επιτέλους- μία περισσότερο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

Με λίγα λόγια, να κάνουμε την καθημερινότητά μας -έστω και λίγο- πιο φιλική προς το περιβάλλον!

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, να κάνουμε ανακύκλωση και να χρησιμοποιούμε περισσότερο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Υπήρχε, όμως, ένα ζήτημα το οποίο αποδείχθηκε πιο ανησυχητικό και σοβαρό από ό,τι πιστεύαμε και αφορούσε σε ένα αντικείμενο που όλοι μας χρησιμοποιούμε σε καθημερινό επίπεδο: Το πλαστικό καλαμάκι!

Μπορεί να μην το γνωρίζεις, ωστόσο, κάθε χρόνο καταναλώνονται περισσότερα από 900.000.000 πλαστικά καλαμάκια και τα περισσότερα από αυτά, καταλήγουν στις ελληνικές θάλασσες και παραλίες. Το πλέον τρομακτικό στοιχείο στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, είναι πως για να διασπαστούν τα καλαμάκια αυτά, χρειάζονται περισσότερα από 200 χρόνια!

Αυτός είναι ο λόγος που πραγματικά ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε μέσω Διαδικτύου για την ξεχωριστή ιδέα της Melissa, η οποία μέσα από τη νέα της καμπάνια μας και ένα υπέροχο βίντεο, δείχνει τον πιο εύκολο, οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο για να αντικαταστήσουμε το πλαστικό καλαμάκι. Ο λόγος για το καλαμάκι… νούμερο δύο!

Το καλαμάκι-μακαρόνι που λατρέψαμε

Ναι, η εναλλακτική στα πλαστικά καλαμάκια βρίσκεται τόσο καιρό στην κουζίνα σου και δεν είναι άλλη από τα Μακαρόνια Melissa Νο2! Εκπληκτική «πατέντα» που σίγουρα θα σε βοηθήσει να διαπιστώσεις ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να κάνεις το καλό για το περιβάλλον και τον τόπο σου.

Πλέον, λοιπόν, κάθε φορά που παίρνουμε ένα πακέτο Μακαρόνια Melissa Νο2, χρησιμοποιούμε μερικά από αυτά σαν καλαμάκια για τον καφέ, το αναψυκτικό ή το χυμό μας.

Και όμως, το καλαμάκι-μακαρόνι έχει γίνει ήδη ένα trend εντός και εκτός γραφείου και όποιος το βλέπει -ή ακούει για αυτό- θέλει να το δοκιμάζει! Σκέψου απλώς ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες εστίασης του κόσμου προσπαθούν εδώ και καιρό να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια και σε πολλές χώρες, το να τα χρησιμοποιεί κάποιος εν έτει 2019, δεν θεωρείται καθόλου cool!


Ευχόμαστε, λοιπόν, να κάνουν όλο και περισσότεροι Έλληνες το καλαμάκι-μακαρόνι κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Διότι μπορεί να πρόκειται για μία ιδέα απλή, όμως είναι αρκετή για να κάνει τη διαφορά για τον πλανήτη μας -και δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε τις εντυπώσεις μας.

Το σίγουρο είναι πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην αλόγιστη χρήση που γίνεται παγκοσμίως στο πλαστικό καλαμάκι. Ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε πιο σοβαρά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που οι αγορές μας, οι αποφάσεις μας και οι κινήσεις μας έχουν για το περιβάλλουν. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες -και το ξέρεις. Το αγαπημένο σου Νο2 μακαρόνι αρκεί για να σε βοηθήσει να κάνεις την αρχή!

#melissakalamakino2