ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι ελληνικές συνήθειες που μπορούμε να απολαμβάνουμε ακόμη…όπως παλιά!

Οι ελληνικές συνήθειες που μπορούμε να απολαμβάνουμε ακόμη…όπως παλιά!

Από την εποχή των γονιών και των παππούδων μας, πολλά πράγματα έχουν αλλάξει και η ζωή εν έτει 2019 φαίνεται πως δεν έχει σχέση με εκείνη των «παλιών». Και αυτό, διότι οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η τεχνολογία και οι «έξυπνες» συσκευές τις οποίες πλέον με δυσκολία αποχωριζόμαστε, έχουν μεταβάλλει σε σημαντικό βαθμό τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε και διασκεδάζουμε.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμη κάποιες ελληνικές συνήθειες τις οποίες έχουμε ακόμη τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε -ευτυχώς- όπως παλιά. Μπορεί συχνά να μην το αντιλαμβανόμαστε, αλλά οι συνήθειες αυτές «δένουν» το παρελθόν με το παρόν και φέρνουν στην καθημερινότητά μας έναν «αέρα» νοσταλγίας από τα παλιά.

Με το ελληνικό καλοκαίρι να είναι πλέον εδώ, αξίζει λοιπόν να κάνουμε μία ιδιαίτερη μνεία σε όλες εκείνες τις συνήθειες που μας θυμίζουν κάτι από την Ελλάδα του χθες, που μας πηγαίνουν πίσω σε μία ενδεχομένως πιο «αθώα» και απλή εποχή και τις οποίες μπορούμε να απολαμβάνουμε στο έπακρο και το 2019.

Το θερινό σινεμά

Με το χαλίκι κάτω από τα πόδια, τη μυρωδιά από το γιασεμί να μας «ταξιδεύει» και μία παγωμένη μπύρα να μας δροσίζει κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το θερινό σινεμά είναι μία συνήθεια τόσο παλιά και γλυκιά που μόνο στο άκουσμά της, επιστρέφουμε σε δεκαετίες περασμένες. Στην Αθήνα οι πρώτοι θερινοί κινηματογράφοι μετρούν ήδη 100 χρόνια ζωής. Από το πρώτο καλοκαιρινό σινεμά στο Ζάππειο και τις πρώτες αυτοσχέδιες προβολές σε υπαίθριους χώρους, στο σήμερα και τα θερινά σινεμά που μοιάζουν να έχουν μείνει ανέγγιχτα στον χρόνο. Δεν είναι τυχαίο που συγκινούν ακόμη και εκείνους που δεν δηλώνουν σινεφίλ. Και τι καλύτερο για αυτό το καλοκαίρι στην πόλη, από το να δεις μία παλιά ελληνική ταινία με έναν φίλο σου, να πιείτε μία μπύρα FIX Hellas και να αναπολήσετε τα παλιά. Εκείνη την ταινία που βλέπατε μικροί με τον Φωτόπουλο και τον Αυλωνίτη και είχατε αποφασίσει ότι κάπως έτσι θα είστε κι εσείς μεγαλώνοντας.

Το τάβλι και οι χτύποι από τα πούλια

Αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια στον κόσμο και μέχρι σήμερα πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια των Ελλήνων. Όπως κάθε χρόνο, λοιπόν, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, οι παρέες και οι φίλοι θα ρίξουν τις ζαριές τους δίπλα από το κύμα, θα φωνάξουν, θα μαλώσουν και θα τα ξαναβρούν. Οι δυνατές φιλίες είναι, άλλωστε, FIX… ό,τι και αν συμβεί στο «φεύγα» και στο πλακωτό, οι ήχοι από τα πούλια είναι τόσο ρετρό που πραγματικά είτε κερδίζουμε είτε χάνουμε, χαιρόμαστε να τους ακούμε έως τις μέρες μας. Ειδικά αν μία παρτίδα τάβλι συνδυαστεί με μία μπίρα FIX και την κατάλληλη παρέα, η επιτυχία είναι σίγουρη. Είτε κερδίσεις είτε χάσεις!

Η ρετρό φιάλη και η αυθεντική γεύση της FIX

Για περισσότερο από έναν αιώνα, η FIX Hellas βρίσκεται παραδοσιακά στα τραπέζια των Ελλήνων και αποτελεί μία ελληνική συνήθεια που αγάπησαν πολλές γενιές και την οποία πλέον, μπορούμε να απολαμβάνουμε και εμείς σήμερα, ακριβώς όπως παλιά! Η επανακυκλοφορία της ρετρό φιάλης της αγαπημένης ελληνικής μπύρας μας ενθουσίασε και έφερε στο καλοκαίρι μας μία αίσθηση γλυκιάς νοσταλγίας. Μία ακόμη ρετρό προσθήκη που φέρνει το χθες στο σήμερα και μας θυμίζει πως ακόμα κι αν αλλάξει η εμφάνιση, η «καρδιά» μένει πάντα ίδια. Η FIX που αγαπάμε, λοιπόν, διατηρεί την αυθεντική της γεύση και τώρα βρίσκεται… εἰς νέαν φιάλην, ἄρτι ἀφιχθεῖσα ἀπό τό παρελθόν, φέρνοντας το ρετρό και πάλι στο τραπέζι μας!

Οι παρεΐστικες βραδιές στα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα

Μεζέδες, παγωμένες μπύρες, ένα χάρτινο τραπεζομάντηλο και ένα τραπέζι με φίλους δίπλα στη θάλασσα. Πρόκειται για μία σκηνή βγαλμένη από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο της δεκαετίας του 1960. Υπό τους ήχους των κυμάτων ή τις μελωδίες των τζιτζικιών, μπορούμε μέχρι και σήμερα να απολαμβάνουμε αυτά τα ρετρό καλοκαίρια δίπλα στο κύμα. Και οι παρεΐστικες αυτές βραδιές αποτελούν μία συνήθεια που μας «ταξιδεύει» σε μια γλυκιά νοσταλγία του παρελθόντος.

Μπορεί οι εποχές να άλλαξαν, λοιπόν, όμως είμαστε τυχεροί που μπορούμε ακόμη να απολαμβάνουμε κάποιες από τις πλέον αγαπημένες ελληνικές συνήθειες, όπως παλιά. Τις συνήθειες και τις γεύσεις εκείνες που μένουν σταθερές και αναλλοίωτες στον χρόνο. Ας ελπίσουμε πως θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τις αναμνήσεις αυτές ζωντανές -και μάλιστα σε ρετρό εμφάνιση- για πολλά ακόμη χρόνια!