ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ένα smartphone αποκάλυψη σε τιμή μοναδική! Θα το λατρέψεις και θα απολαύσεις μαζί του κάθε στιγμή

Ένα smartphone αποκάλυψη σε τιμή μοναδική! Θα το λατρέψεις και θα απολαύσεις μαζί του κάθε στιγμή

Έχει μακράν τις καλύτερες φωτογραφικές δυνατότητες στην κατηγορία του, οι οποίες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στο εξαιρετικά «έξυπνο» λογισμικό της HUAWEI.

Του Παναγιώτη Μαυραγάνη

Η αυτονομία της μπαταρίας προσφέρει αισθητά μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας από εκείνη των προκατόχων του, ενώ η εμπειρία χρήσης σε gaming και multitasking, παραπέμπει σε premium εκδόσεις κινητών τηλεφώνων. Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα πολύ κομψό smartphone με εντυπωσιακές επιδόσεις, που «αξίζει με το παραπάνω τα λεφτά του», αφού με το κόστος του στα 379 ευρώ, εξασφαλίζει τη βέλτιστη σχέση ποιότητας-τιμής.

Ο λόγος για το Huawei P30 Lite, ένα καθαρόαιμο mid-ranger μοντέλο, το οποίο καλύπτει και με το παραπάνω, όλα όσα θέλει να έχει ένας χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Πρόκειται, δηλαδή, για μια πολλά υποσχόμενη συσκευή, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί πολύ σοβαρός ανταγωνιστής όλων των smartphones που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στην αγορά, με εύρος τιμής τα 300-400 ευρώ αλλά και αρκετά ακριβότερων μιας και δεν έχει να ζηλέψει πολλά από ένα flagship.

Ανεξάρτητα όμωςαπό τον οικονομικό παράγοντα, οι λόγοι για τους οποίους αξίζει να «στραφεί» κάποιος στο Huawei P30 Lite, εκτός από «τεχνικοί», είναι και καθαρά «πρακτικοί». Γι’ αυτόν το λόγο σημασία έχει να γίνουν πρώτα κατανοητές οι «πραγματικές» δυνατότητες, που συνοδεύουν τα τεχνικά του χαρακτηριστικά του P30 Lite, καθώς αυτές είναι που θα κάνουν στην τελική το χρήστη να μη μετανιώνει λεπτό για την επιλογή του και όχι οι εξεζητημένες προδιαγραφές μιας ακόμα συσκευής.

Εμφάνιση, οθόνη και επιδόσεις

Ξεκινώντας, λοιπόν, από έξω προς τα μέσα, η συσκευή εμφανισιακά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα δύο μεγαλύτερα μοντέλα της επιτυχημένης φωτογραφικής σειράς τηλεφώνων P30 της HUAWEI το P30 και το P30 ProΜάλιστα, με ελαφρώς μεγαλύτερο πλαίσιο οθόνης σε σχέση με τους προκατόχους του, ίσως το Huawei P30 Lite να αναδίδει έντονα την αίσθηση μιας premium συσκευής, την οποία ο χρήστης όμως θα έχει αγοράσει σε πολύ λιγότερα χρήματα, αν όχι στη μισή τιμή!

Σχετικά με την οθόνη η φωτεινότητα και η αντίθεση ανταποκρίνονται υπερ-ικανοποιητικά σε συνθήκες έντονου φωτισμού από το περιβάλλον, η αναπαραγωγή των χρωμάτων είναι εξαιρετική και η διαθέσιμη επιλογή Vivid στις ρυθμίσεις κάνει τις αποχρώσεις ακόμα πιο «ζωντανές».

Την ίδια στιγμή, ο επεξεργαστής προσφέρει εντυπωσιακά ομαλή εμπειρία χρήσης, ανεξαρτήτως δραστηριότητας. Αυτό σημαίνει ότι, είτε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, είτε κατά την εναλλαγή στη χρήση εφαρμογών, η συσκευή επιτυγχάνει την απρόσκοπτη λειτουργία της, τη γρήγορη εκκίνηση των app, καθώς και πολύ καλή συμπεριφορά στην κατανάλωση της μπαταρίας. Ταυτόχρονα, επιπλέον ρυθμίσεις, όπως η ενεργοποίηση του Performance Mode, δίνουν «έξτρα» ώθηση στις ήδη αξιόπιστες επιδόσεις του Huawei P30 Lite.

Περιβάλλον χρήσης και χωρητικότητα

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά συμβάλλουν στην άψογη διαχείριση της συσκευής, η οποία γίνεται άνετα, γρήγορα και εύκολα, με το περιβάλλον χρήσης EMUI να είναι απολύτως κατανοητό και «εύληπτο», ακόμα και για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία. Επιπλέον, η χωρητικότητα του μοντέλου καλύπτεται από την ενσωματωμένη μνήμη των 128GB, η οποία διευρύνεται περισσότερο, με την εισαγωγή πρόσθετης κάρτας μνήμης, ενώ διαθέτει και υποδοχή για δύο κάρτες SIM, Nano ή Micro.

Μπαταρία και ασφάλεια

Εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό του Huawei P30 Lite είναι η αύξηση της ενεργειακής αυτονομίας κατά περίπου 10%, σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο της HUAWEI, η οποία σε συνδυασμό με τις επεξεργαστικές επιδόσεις της συσκευής, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να φορτίζει το κινητό ανά δύο ημέρες! Την ίδια στιγμή, οι απαιτητικοί χρήστες κερδίζουν ένα 35-40% μέσα σε μόλις 30 λεπτά φόρτισης, χάρη στον φορτιστή 18W, που περιλαμβάνεται στο πακέτο.

Όλες οι παραπάνω δυνατότητες συνοδεύονται, τόσο από κορυφαία ποιότητα ήχου, ο οποίος διατηρείται σε υψηλό επίπεδο, χωρίς παραμορφώσεις, ακόμη και στη μέγιστη ένταση, όσο και από ασφάλεια, με ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής, αλλά και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου για εύκολο και γρήγορο ξεκλείδωμα.

Η φωτογραφία στα καλύτερά της

Ακρογωνιαίος λίθος αυτής της απόλυτης «value for money» συσκευής, όμως, είναι η τριπλή κάμερα στο πίσω μέρος του κομψοτεχνήματος της HUAWEI. Ο χρήστης θα διαπιστώνει σε κάθε λήψη την υψηλή ποιότητα και ευκρίνεια, την εξαιρετικά μεγάλη καθαρότητα και την αίσθηση βάθους πεδίου, ανεξάρτητα από το αν ο ίδιος διαθέτει… φωτογραφική ματιά. Σε αυτό, τον βοηθάει προαιρετικά η τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία αναγνωρίζει 22 διαφορετικές κατηγορίες τοποθεσιών, ρυθμίζοντας αυτόματα τις ιδανικές παραμέτρους κάθε λήψης. Παράλληλα, η hyper sampling lossless zoom τεχνολογία της HUAWEI ενισχύει τον 48 MP φακό εξαιρετικής ευκρίνειας και τον μετατρέπει σε σούπερ ζουμ φακό! Θα μπορεί, δηλαδή, ο χρήστης να αποτυπώνει απίστευτες φωτογραφίες σε απόσταση, συγκρίσιμη με φακό 2x οπτικού ζουμ.

Οι επιδόσεις των φωτογραφικών δυνατοτήτων του Huawei P30 Lite είναι εξίσου εντυπωσιακές και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς η ενισχυμένη λειτουργία Night Mode κάνει θαύματα, τόσο στη φωτεινότητα, όσο και στην αναπαραγωγή των χρωμάτων των «ενσταντανέ». Μεταξύ της πληθώρας των φωτογραφικών λειτουργιών, οι χρήστες θα εντοπίσουν και τις Aperture, AR Lens, Portrait, Photo, HDR, Pro (για χειροκίνητη ρύθμιση των παραμέτρων λήψης), Video, Panorama, 3D Panorama, Time-lapse και Slow-mo.

Μία νέα κατηγορία από μόνο του

Με μια γρήγορη ματιά, δηλαδή, το νέο δίκαρτο Huawei P30 lite, διαθέτει οθόνη LCD IPS 6.15″ ανάλυσης FullHD+ (2312×1080 pixel), επεξεργαστή Kirin 710, μνήμη RAM 4GB, ενσωματωμένη μνήμη 128GB και υποστήριξη κάρτας μνήμης microSD, τριπλή κάμερα 48MP + 8MP + 2MP με A.I., selfie camera 24 Megapixel και μπαταρία με χωρητικότητα 3340 mAh με λειτουργία γρήγορης φόρτισης 18W. Πρόκειται αδιαμφησβήτητα για μια συσκευή, που δεν έχει «ανάγκη» να συναγωνιστεί κάποιο άλλο smartphone της αγοράς, αφού θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι αποτελεί μία νέα κατηγορία από μόνο του.