ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ημέρα Εθελοντισμού για 9η συνεχή χρονιά

ΑΒ Βασιλόπουλος: Ημέρα Εθελοντισμού για 9η συνεχή χρονιά

H ΑΒ Βασιλόπουλος εδώ και 80 χρόνια αποδεικνύει στην πράξη την Υπεύθυνη στάση της σε κάθε επίπεδο λειτουργίας της, ανταποδίδοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη όλων εκείνων που επιλέγουν τα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας για τις καθημερινές τους αγορές.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, σχεδιάζει και υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα Κοινωνικής Υπευθυνότητας, που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, με μετρήσιμα αποτελέσματα για κάθε τοπική κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Όμως το καλό πρέπει να μεγαλώνει! Έτσι η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με διαχρονικούς συμμάχους, αξιόπιστους οργανισμούς και φορείς που πρωτοπορούν στο πεδίο τους και παράγει πολλαπλασιαστική αξία για κάθε γειτονιά, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η προσφορά βρίσκεται στον πυρήνα της λειτουργίας και της εταιρικής φιλοσοφίας της μεγάλης οικογένειας της ΑΒ Βασιλόπουλος. Οι άνθρωποι της εταιρείας αγκαλιάζουν πρώτοι όλες τις δράσεις, κάνοντας πράξη το όραμα συνεισφοράς του ιδρυτή της, Γεράσιμου Βασιλόπουλου.

Έτσι 9 χρόνια τώρα, η ΑΒ Βασιλόπουλος διαθέτει μια μέρα αφιερωμένη σε δράσεις υπευθυνότητας που πραγματοποιούνται εθελοντικά από τους δικούς της ανθρώπους: την Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ, μια μέρα θεσμό που αξιοποιεί το ευρύ δίκτυο της εταιρείας και κάνει τη διαφορά σε όλη τη χώρα για κάθε γειτονιά.

Φέτος, όπου η εταιρεία γιορτάζει τις οχτώ δεκαετίες παρουσίας της, αφιερώνει την Ημέρα Εθελοντισμού 2019 στο περιβάλλον: Το μεγάλο μας σπίτι.

Με σύνθημα #allazoumesinithies και κεντρικό μήνυμα «Φροντίζουμε την πόλη μας!», πάνω από 300 καταστήματα ΑΒ μαζί με αποθήκες, κεντρικά γραφεία με 5.000 εθελοντές – εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν σε καθαρισμούς παραλιών και χώρων πρασίνου, την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Συνολικά, έγιναν δράσεις καθαρισμού σε 131 σημεία σε όλη την Ελλάδα
(67 χώροι πρασίνου και 64 παραλίες).

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνθρωποι της ΑΒ συνέβαλαν ουσιαστικά ώστε να γίνουν
οι γειτονιές πιο όμορφες και πιο καθαρές, ενώ κατάφεραν να συγκεντρώσουν 10 τόνους απορριμμάτων, εκ των οποίων το 80% σε πλαστικό!

Οι εθελοντικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea και την εθελοντική δράση Let’s Do it Greece.

Για να μεταφερθεί το μήνυμα του εθελοντισμού και της προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία σχεδίασε ένα dedicated microsite, το οποίο περιλαμβάνει πληροφορίες για τις δράσεις της στο πλαίσιο της Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ.

Στο microsite, αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ΑΒ Βασιλόπουλος σχετικά με τον εθελοντισμό, ενώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα αποτελέσματα της 9ης Ημέρας Εθελοντισμού ΑΒ σε όλη την Ελλάδα.

Σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Εκστρατεία Let’s do it Greece, η ΑΒ Βασιλόπουλος, καθαρίζει τους πρόποδες του Υμηττού στην Αργυρούπολη, στο σημείο «Πατητήρι».

Φροντίζουμε τους πρόποδες του Υμηττού, στο σημείο «Πατητήρι» - ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

11 καταστήματα μαζί με τα Κεντρικά Γραφεία συμμετείχαν στη δράση στους
πρόποδες του Υμηττού στην Αργυρούπολη, στο σημείο «Πατητήρι», με 250
εθελοντές οι οποίοι χωρίστηκαν σε 3 ομάδες

Η ομάδα 1 ανέλαβε τον καθαρισμό του χώρου από ξερά χόρτα για αποφυγή πυρκαγιών, τον καθαρισμό απορριμμάτων και το πότισμα των δέντρων, στο σημείο "Ανθεστήρια". Συνολικά έγινε καθαρισμός 30 στρεμμάτων στον Υμηττό μέσα από τη συλλογή 250 κιλών απορριμμάτων και χόρτων.

Η ομάδα 2 πότισε 1.000 νεαρά δεντρύλλια από τις πρόσφατες αναδασώσεις & καθάρισε τα μονοπάτια από απορρίμματα, στο εκκλησάκι «Αγίας Ειρήνης».

Η ομάδα 3 ανέλαβε τη φροντίδα ενός όμορφου χώρου αναψυχής στους πρόποδες του Δάσους, όπου εθελοντές έβαψαν τοιχάκια/ σκαλοπάτια και φτιάξανε 1 κηπίσκο με (50) αρωματικά φυτά.

Διαβάστε επίσης:

«Εξοικονομώ κατ'οίκον» 2019: Όροι και προϋποθέσεις - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις

Συντάξεις Ιουλίου 2019: Δείτε ΕΔΩ τις ημερομηνίες πληρωμής για ΟΛΑ τα Ταμεία