ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το brand που «γεννήθηκε» μαζί με τη γενιά του '90 (και είναι για όλους)

Αυτό είναι το brand που «γεννήθηκε» μαζί με τη γενιά του '90 (και είναι για όλους)

Αν υπάρχει βέβαια ένας τομέας στον οποίο τα 90’s άφησαν κυριολεκτικά τη «σφραγίδα» τους, αυτός δεν είναι άλλος από το χώρο της μόδας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ένα από τα μεγαλύτερα και με μεγάλο ενδιαφέρον throwback των τελευταίων ετών, είναι αυτό των «ένδοξων» 90’s. Όσοι ήταν αρκετά τυχεροί και έζησαν μέσα σε αυτή την ξέγνοιαστη δεκαετία, κατά την οποία μεσουρανούσε η pop κουλτούρα, οι άνθρωποι έκαναν «δειλά» τα πρώτα τους βήματα στον αχανές παγκόσμιο ιστό και η τηλεόραση κρατούσε αναμμένη παρέα σε κάθε σπίτι, μόνο τα καλύτερα έχουν να αναπολούν. Ήταν ένα ετερόκλιτο συνονθύλευμα πραγμάτων, από την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, στην επάνοδο των Spice Girls, τη γέννηση της ρηξικέλευθης grunge, την αναπάντεχη εισπρακτική επιτυχία του «Τιτανικού» και πολλών άλλων ορόσημων, που έκαναν τη συγκεκριμένη δεκαετία να αποτυπωθεί στο συλλογικό ασυνείδητο, ως το λιγότερο ανεπανάληπτη.

Αν υπάρχει βέβαια ένας τομέας στον οποίο τα 90’s άφησαν κυριολεκτικά τη «σφραγίδα» τους, αυτός δεν είναι άλλος από το χώρο της μόδας. Διατηρώντας κάποια ελάχιστα κατάλοιπα από τα «φορτωμένα» 80’s, όπως οι όγκοι που βλέπουμε ακόμη και σήμερα στα bombers ή τα neon «εκκωφαντικά» χρώματα, οδηγηθήκαν σε πιο «ήσυχα» και minimal «μονοπάτια». Πέραν του ότι τη συγκεκριμένη δεκαετία, «φύτρωσε» ένας παντοδύναμος «στρατός» από supermodels, όπως ενδεικτικά η Linda Evangelista, η Cindy Crawford και η Kate Moss, φέρνοντας και εκείνες με τη σειρά τους έναν αλλιώτικο, πιο «φρέσκο» αέρα στα παγκόσμια ντεφιλέ, τα 90’s υπήρξαν σημείο κορύφωσης για τη λαμπρή πορεία ενός εκ των μεγαλύτερων οίκων μόδας παγκοσμίως, αυτόν του Giorgio Armani!

O αγαπημένος σχεδιαστής, ήταν μάλιστα ένας από τους «πρωτεργάτες» του street style. Σύμφωνα με τον ίδιο, «το 1991 είχα μια διαίσθηση, την οποία ονόμασα A|X. Κοιτάζοντας την πραγματικότητα του δρόμου, πριν γίνει μία ακόμη μόδα, δημιούργησα “γρήγορα” και προσιτά ρούχα για νέους, αλλά και για όλους εκείνους που έχουν “νέα” μυαλά». Αυτή η σκέψη, ήταν η απαρχή μίας πρωτοπόρας για την εποχή ιδέας, η οποία ακόμη και σήμερα, τρεις περίπου δεκαετίες μετά, παραμένει πιο φρέσκια και «ζωντανή» από ποτέ.

«Παντρεύοντας» με το γνώριμο εκλεπτυσμένο και κομψό του ύφος του, το activewear και το αυθεντικό street style, σχεδίασε μία νεανική συλλογή, φέροντας πάντα την «υπογραφή» του ιστορικού οίκου Armani και τιτλοφορώντας την, Armani Exchange. Παραμένοντας «πιστός» σε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του, που δεν είναι άλλο από την πολυτέλεια, χάρισε στο κοινό του μία «πλούσια» αλλά συνάμα προσιτή σειρά, η οποία δεν θα αφήνει κανέναν στην… απ’ έξω, «αγκαλιάζοντας» πάντα και παντού όλα τα μεγάλα παιδιά της πόλης.

Πρόκειται για ιδιαίτερα κομμάτια, κυριολεκτικά «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα μας! Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως όλα τα «εμβληματικά» σχέδια, θυμίζουν κάποιον από τους λατρεμένους μας ήρωες από τα μακρινά 90’s. Από τα αντρικά jacket, που παραπέμπουν στην απαράμιλλη γοητεία του Dylan McKay στο «Beverly Hills 90210», μέχρι τα στενά αθλητικά top, σαν άλλες Britney Spears στο σχολικό προαύλιο και τα άνετα tracksuits για κάθε «σκληροπυρηνική» και… πικάντικη Melanie B του «σήμερα». Η λίστα σαφώς δεν τελειώνει εδώ, καθώς oversized βερμούδες που μας πρωτογνώρισαν οι Backstreet Boys και οι N’sync από τα videoclip τους, μπλούζες με τεράστια εκκεντρικά logo, «επαναστατικά» denim και στενές φούστες που η Tori Spelling κάποτε θα λάτρευε, έχουν ξεκάθαρα την τιμητική τους. Με άλλα λόγια, η Armani Exchange είναι η fashion αφορμή που ζητούσαμε, για να ταξιδέψουμε «back to the future» με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Κλείνοντας, έχει μεγάλη σημασία να αναφέρουμε πως είναι σημαντικό να επιλέγουμε κομμάτια για τη γκαρνταρόμπα μας, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα να εξυπηρετούν τις ανάγκες μας και συγχρόνως μας παρέχουν την ευελιξία, η οποία είναι απαραίτητη για τους… γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η σύγχρονη συλλογή Armani Exchange, περιλαμβάνει όλα εκείνα τα items, που όχι μόνο θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη αλλά και πολύ πιο στυλάτη!

Τη συλλογή Armani Exchange μπορείτε να τη βρείτε στα παρακάτω καταστήματα:

A|X ATHENS GOLDEN HALL

A|X RHODES

ATTICA

ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT

PROJECT CONCEPT STORE IOANNINA

MELELOUDIS KAVALA