ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Να διορθωθούν όλα τα καταστροφικά μέτρα στην πολιτική φαρμάκου

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Να διορθωθούν όλα τα καταστροφικά μέτρα στην πολιτική φαρμάκου
NEWSBOMB.GR/ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΑΡΤΣΑΛΗΣ

Έμπρακτη στήριξη στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία ζήτησε από το βήμα του φόρουμ «Diamonds of the Greek Economy 2019», ο πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ και πρόεδρος του ΣΑΦΕΕ (Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών & Ειδικοτήτων), Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Το φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας της «New Times Publishing» που φέτος συμπλήρωσε 16 χρόνια ζωής και πλέον αποτελεί θεσμό στην επιχειρηματική ζωή της χώρας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (10/07/2019). Αξιολογήθηκαν περίπου 10.000 μεγάλες και μικρότερες επιχειρήσεις με βάση πέντε οικονομικούς δείκτες και αναδείχθηκαν αυτές που «αρίστευσαν».

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση, με αφορμή τη βράβευση της ΒΙΑΝΕΞ, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε την εταιρεία ΦΑΡΜΑΝΕΛ, με εξειδίκευση στην αγορά των γενοσήμων. Στα σχέδια της ΒΙΑΝΕΞ υπάρχουν κι άλλες εξαγορές, προϋπόθεση όμως είναι να δημιουργηθεί ένα σταθερό και προβλέψιμο πλαίσιο για την εγχώρια παραγωγή φαρμάκου, τόνισε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Απευθυνόμενος στη νέα κυβέρνηση, ζήτησε να διορθωθούν όλα τα καταστροφικά μέτρα που είχε υιοθετήσει η ΝΔ στην προηγούμενη διακυβέρνησή της και βρίσκονται σε ισχύ μέχρι σήμερα, όπως είναι το clawback, το «πάγωμα» της φαρμακευτικής δαπάνης σε επίπεδο κάτω των πραγματικών αναγκών, το ζήτημα της εξεύρεσης ξεχωριστού κονδυλίου για τα εμβόλια και της εξαίρεσής τους από τον κλειστό προϋπολογισμό του φαρμάκου. Δείτε το βίντεο:

Αλλαγή κλίματος

Η προσέλευση του κόσμου στη φετινή διοργάνωση των επιχειρηματικών βραβείων ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά και δεν ήταν τυχαία. Όπως εξήγησε ο οικοδεσπότης και διοργανωτής των Diamonds of the Greek Economy, Σπύρος Κτενάς, καθώς υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι η Ελλάδα ανοίγει το βηματισμό της μετά το τέλος των μνημονίων και με μια νέα κυβέρνηση, προσκλήθηκαν εταιρείες από όλη τη χώρα για να αναδειχθεί «το καινούριο που γεννιέται» στον επιχειρηματικό στίβο.

Χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην αν. υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς, η Τέα Αντωνίου από το ΔΣ της «Ελληνικής Παραγωγής» και ο νεοεκλεγείς βουλευτής με τη ΝΔ, Βασίλης Σπανάκης.

Για το πνεύμα που διαπνέει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μίλησε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι στόχος είναι να κινηθεί η ιδιωτική οικονομία προς τα μπρος, όσο γίνεται πιο γρήγορα. Εκεί, μάλιστα, θα κριθεί και η επιτυχία της κυβέρνησης, πρόσθεσε. Πολύ σύντομα, συνέχισε, το κράτος θα φτιάξει το πιο φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, που έχει υπάρξει ποτέ. Ο ίδιος έχει πάρει ήδη τους φακέλους για επενδύσεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα -ο πιο παλιός χρονολογείται από το 2004, είπε.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας προγραμματική αντιπολίτευση, θα στηρίξει κάθε θετικό μέτρο για την ελληνική οικονομία και κοινωνία και θα αντιδράσει σε κάθε αρνητικό.

Ο ΣΕΒ, μέσω του κ. Μπίτσιου, ζήτησε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες επενδύσεις και ανταγωνιστική φορολογία στην παραγωγή, αφήνοντας πίσω το «σπάταλο και αναχρονιστικό μοντέλο» που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και τη λιτότητα. Σημείωσε ότι δεν είναι επιτυχία οι μισθοί να κινούνται πέριξ του κατώτατου και έθεσε ως στόχο την αποδοτικότερη σύνδεση του εκπαιδευτικού συστήματος με την οικονομία, καθώς έχει δημιουργηθεί αναντιστοιχία αποκτώμενων γνώσεων στα Πανεπιστήμια με τις δεξιότητας που ζητούν οι επιχειρήσεις.

Επιχείρηση της χρονιάς αναδείχθηκε ο ΟΠΑΠ, τον οποίο εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος Damian Cope.

Οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν, αναλυτικά είναι: ΒΙΑΝΕΞ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Marine Tours, Huawei Τεχνολογίες ΑΕ, ΟΦΕΤ, Elpen, Boehringer Ingelheim, Κεντρική Κλινική Αθηνών, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ΔΕΔΔΗΕ, Regency Entertainment, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, Power Health, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, Vitex, ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, ΕΒΟΛ, ΠΕΙΦΑΣΥΝ, DEMO, H Hotels, Sefco Zeelandia, Stanley Black & Decker Hellas, FARMA-CHEM SA, Janssen, Andromeda, ecker Hellas, FARMA-CHEM SA, Janssen, Andromeda, Ευρωχαρτική, Sarmed, Solergon, Farcom, Elvida Foods, Prime Pharma, Nuevo, ΟΑΕΠ, Nobacco, Greco Strom, Remax New Deal, Generation Y, Eleofillo, Cretan Mill, Dasteri, ErmisBus, ΒΙΚΡΕ, Αφοί Φούφα, Adelco, Servier Hellas, Praktiker Hellas, ΠΙΝΔΟΣ ΑΠΣΙ, Pharmathen, ΕΔΑ Αττικής, ΤΕΜΕΣ, ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες, Mitsis Hotels, LG Electronics Hellas, Καπνοβιομηχανία Καρέλια, Χήτος, ΔΕΣΦΑ, Megaplast, Σωτήρης Λέλος, Ανφάρμ, Ζαριφόπουλος, Σαράντης, Sani Resort, Ελληνικά Πετρέλαια.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Παπαγεωργίου και Νίκη Καραθάνου.

Σχετικές ειδήσεις