Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εστίαση: Κραυγή αγωνίας - Χιονοστιβάδα λουκέτων κι ανεργίας (vid)

Newsbomb

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκονται καταστηματάρχες και εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης, με την πανδημία του κορονοϊού να τους έχει πλήξει σε πολύ μεγάλο βαθμό

Πριν ακόμη, εμφανιστούν οι φόβοι για ένα τρίτο κύμα κορονοϊού, το άνοιγμα της εστίασης, προσδιοριζόταν για το Φεβρουάριο, και μετά από σχολεία, λιανεμπόριο.

Όλα, εξαρτώνται από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και από τις αποφάσεις των ειδικών, που την Παρασκευή, θα συνεδριάσουν για να εξετάσουν αν θα δώσουν το πράσινο φως στο άνοιγμα του λιανεμπορίου την Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς μιλώντας στο Open, αναφερόμενος στον Γολγοθά που ανεβαίνει η εστίαση και παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από τα lockdown, τόνισε: «Έχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο». Δέκα καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, που έσφυζε από ζωή και τα μαγαζιά ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια.

«Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, με τον κλάδο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο», ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων από πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους», πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς.

Την ίδια ώρα, υπέρ του ανοίγματος της εστίασης, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σε τρεις εβδομάδες, αλλά και των Γυμνασίων και των Λυκείων παράλληλα με το λιανεμπόριο τάχθηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Εάν η εστίαση μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με θερμάστρες, τις οποίες διαθέτει ούτως ή άλλως λόγω των καπνιστών, μπορούμε να συζητήσουμε για το άνοιγμα της σε τρεις εβδομάδες. Μόνο έξω όμως», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς πώς μπορεί να προχωρούμε σε άνοιγμα των δραστηριοτήτων την ώρα που πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται σε αυστηρό lockdown, ο καθηγητής σχολίασε ότι η Ελλάδα στη φάση που βρίσκεται τώρα, έχει μπει σε μια πολιτική διαχείρισης πολύ καλή σε σχέση με άλλες χώρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Βίντεο – σοκ από τη στιγμή του τροχαίου με θύμα την 37χρονη Όλγα και την 3χρονη κόρη της