ΕΡΓΑΣΙΑ

Στα «κάγκελα» οι συνταξιούχοι- Θέλουν πίσω τα «κλεμμένα»!

Στα «κάγκελα» οι συνταξιούχοι- Θέλουν πίσω τα «κλεμμένα»!

Χιλιάδες απόμαχοι της δουλειάς βρέθηκαν σήμερα (13/9/2017) το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων να τούς επιστραφούν από τον ΕΦΚΑ οι επιπλέον εισφορές που παράνομα παρακρατούνται από τις συντάξεις τους υπέρ ΕΟΠΥΥ.

«Να σταματήσει η λεηλασία των συντάξεων τώρα», έγραφε το πανό που κρατούσαν οι συνταξιούχοι κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν σήμερα (13/9/2017) στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς το Υπουργείο Εργασίας, επιδιώκοντας να δουν την Έφη Αχτσιόγλου, ώστε να τής μεταφέρουν τα αιτήματά τους αλλά και την αγανάκτησή τους. Η απάντηση από την πλευρά του γραφείου της Υπουργού ήταν αρνητική, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος και αναγνώρισε ότι είναι παράνομη η παρακράτηση των εισφορών, δηλώνοντας ότι από 1/1/2018 θα δώσει εντολή στην ΗΔΙΚΑ ώστε να υπολογιστούν τα οφειλόμενα ανά συνταξιούχο, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί για την καταβολή τους.

Μάλιστα, το Υπουργείο Εργασίας, με σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, δεσμεύτηκε ότι θα επιστραφούν τα επιπλέον ποσά που παρακρατήθηκαν ως εισφορά υπέρ ασθενείας από 1/1/2012 έως και 30/6/2016, επί πλασματικών και όχι επό των πράγματι καταβαλλομένων συντάξεων.

υπουργειο copy

Η διαμαρτυρία των συνταξιούχων ολοκληρώθηκε γύρω στις 12.00 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκο Χατζόπουλο, να δηλώνει στο Newsbomb.gr ότι, «οι απώλειες για τους συνταξιούχους είναι οδυνηρές, μάλιστα εκτιμάται ότι για καθένα συνταξιούχο οι μειώσεις αγγίζουν ακόμη και τα 3.000 ευρώ». Ο Νίκος Χατζόπουλος πρόσθεσε ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων,«το κράτος χρωστά σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους!».

Την ίδια στιγμή, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ανακοίνωσε ότι αύριο θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την παράνομη παρακράτηση εισφορών, ζητώντας την άμεση καταβολή των χρημάτων που παρακρατήθηκαν παρανόμως -όπως αναφέρει το Δίκτυο αλλά παραδέχτηκε και ο Τάσος Πετρόπουλος-. Η μηνυτήρια αναφορά θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά παντός υπευθύνου για την διάπραξη αξιοποίνων πράξεων σχετικά με την παράνομη παρακράτηση εισφοράς για την ασφάλιση ασθενείας των συνταξιούχων πλέον του ποσοστού, που ορίζεται από τον νόμο.

Σχετικές ειδήσεις