Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Δείτε ΕΔΩ τη στιγμή της έκρηξης (pics+vid)

Η έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού, η οποία χαρακτηρίζεται…

Έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΪ - Μητσοτάκης: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η ανοχή στη βία»

Την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα…

Βόμβα στον ΣΚΑΪ: Την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών «βλέπουν» πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα οι Αρχές

Τρομοκρατική επίθεση ΣΚΑΪ | Έκρηξη βόμβας |…

Κοινωνικό μέρισμα: Δεύτερη ευκαιρία - Ποιες αιτήσεις θα επανεξεταστούν

Οι καταβολές θα ολοκληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου

Τέλη κυκλοφορίας - ΕΝΦΙΑ: Πέντε φόροι «φωτιά» που πρέπει να πληρώσετε μέσα σε δύο εβδομάδες

Πέντε διαφορετικούς φόρους πρέπει να πληρώσουν μέχρι το…

Χαμός με την κινητικότητα - Εκατοντάδες οι αιτήσεις για μετατάξεις

Χαμός με την κινητικότητα - Εκατοντάδες οι αιτήσεις για μετατάξεις

Στις 570 ήδη οι αιτήσεις για μετατάξεις κατά το πρώτο κύμα κινητικότητας για το 2018

Έντονο είναι το ενδιαφέρον του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης για το πρώτο κύμα κινητικότητας για το 2018, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της σχετικής διαδικασίας.

Από τις 20 έως και τις 27 Απριλίου, είχαν υποβληθεί 570 αιτήσεις για μετατάξεις και αποσπάσεις, ενώ είχαν δημιουργηθεί και προσωρινά αποθηκευθεί άλλες 371 αιτήσεις.

Οι 570 υποβληθείσες αιτήσεις αφορούν συνολικά 754 θέσεις, από τις συνολικά 1.117 που διατέθηκαν συνολικά. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν τις αιτήσεις τους (π.χ. δημιουργούν νέα αίτηση), με αποτέλεσμα οι αριθμοί των αιτήσεων να μεταβάλλονται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, υψηλή ζήτηση καταγράφεται για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (υπηρεσίες επιμελητών ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής και ΝΠΙΔ «Επάνοδος»).

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας στην ιστοσελίδα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου – Απογραφή.

Στην εφαρμογή αυτή έχουν πλοηγηθεί συνολικά 7.562 μοναδικοί χρήστες μέσα σε μία εβδομάδα. Ειδικότερα, την Παρασκευή 20/4 πλοηγήθηκαν 1.688 χρήστες, το Σάββατο 21/4 653, την Κυριακή 22/4 423, τη Δευτέρα 23/4 1.480, την Τρίτη 24/4 1232, την Τετάρτη 25/4 963, την Πέμπτη 26/4 679 και την Παρασκευή 27/4 πλοηγήθηκαν 444 μοναδικοί χρήστες.

Δικαίωμα συμμετοχής στην κινητικότητα έχουν όλοι οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ανεξάρτητων Αρχών, των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού και των ΝΠΔΔ, καθώς και των ΝΠΙΔ, εφόσον ανήκουν στη Γενική Κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ