ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη την κρουαζιέρα

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη την κρουαζιέρα

Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στον ΟΛΠ για την υποδοχή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της χρονιάς, που έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί, με 3.200 επιβάτες και 1.100 μέλη πλήρωμα παρευρέθη ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Υποδεχόμενος το MSC MAFNIFICA, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι ως χώρα έχουμε ανάγκη την κρουαζιέρα, καθώς θα συμβάλλει στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη της αγοράς. «Όσο πιο ελκυστική γίνεται στην Ελλάδα η κρουαζιέρα, τόσο θα μεγαλώνουν τα έσοδα και η δυνατότητά μας να ξεπεράσουμε την κρίση», ανέφερε.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το νομοσχέδιο για το θαλάσσιο τουρισμό και την πλήρη άρση του καμποτάζ θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Το 2011, ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης, μέσω της κρουαζιέρας ήρθαν στην Ελλάδα 2,5 εκατ. επισκέπτες.

Το επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσουν στο λιμάνι του Πειραιά σημαντικά έργα για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου προβλήτα για κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς, ένα έργο αξίας 250 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχθηκε ότι το 2012 θα είναι δύσκολη χρονιά, που ωστόσο έχει πολλές προκλήσεις, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να δώσουμε ισχυρή απάντηση σε όλους τους εταίρους και συμμάχους στην Ευρώπη, στον εαυτό μας και στην ιστορία μας.