ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Δεν αναχώρησε το «Αγ. Γεώργιος» λόγω επίσχεσης εργασίας

Δεν αναχώρησε το «Αγ. Γεώργιος» λόγω επίσχεσης εργασίας

Στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν οι 225 επιβάτες του πλοίου Αγ. Γεώργιος το οποίο παραμένει ακινητοποιημένο λόγω επίσχεσης εργασίας του πληρώματος για μη καταβολή δεδουλευμένων. Το πλοίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο και Κίμωλο.


Η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανακοίνωσε πως η «Παναγία η Οδηγήτρια» το σημερινό δρομολόγιο του πλοίου για τις δυτικές Κυκλάδες δε θα πραγματοποιηθεί, λόγω απρόβλεπτης επίσχεσης εργασίας από το πλήρωμα.

Αναφέρει ακόμη πως έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και μελών του πληρώματος οι οποίες ωστόσο δεν είχαν αποτέλεσμα.

Η εταιρεία ζητεί συγνώμη από το επιβατικό κοινό επισημαίνοντας ότι οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται προκειμένου να πραγματοποιηθεί το αυριανό δρομολόγιο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, Αντώνης Νταλακογιώργος, τόνισε ότι «η σημερινή επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε καθώς επανειλημμένα τα μέλη του πληρώματος που εκπροσωπούμε ως ένωση ζήτησαν, απαίτησαν και διεκδίκησαν τους δεδουλευμένους μισθούς, πράγμα που η εταιρεία δεν το έπραξε παρά το γεγονός ότι το είχε υποσχεθεί και είχε δεσμευθεί επ’ αυτού».

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι ο κ. Νταλακογιώργος «χρωστά τους μισθούς των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου όπως επίσης και τις αναδρομικές αποδοχές σύμφωνα με τις αυξήσεις των συλλογικών συμβάσεων του 2010 και του 2011».

«Αν υπήρξε ματαίωση του δρομολογίου φέρει εξ ολοκλήρου ευθύνη η εταιρεία η οποία ήταν ανακόλουθη στις υποχρεώσεις της προς το πλήρωμα που εργάζεται και απασχολείται στο πλοίο Αγ. Γεώργιος» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ.