ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπ. Ναυτιλίας: Ζητεί πιστή τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό από τις ακτοπλοϊκές

Υπ. Ναυτιλίας: Ζητεί πιστή τήρηση των μέτρων για τον κορονοϊό από τις ακτοπλοϊκές

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από απόφαση του Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκε το θέμα της πιστής τήρησης και εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό στις ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού με τις οποίες μετακινούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, και της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Χριστιάνας Καλογήρου, και συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών, πλοία των οποίων καλύπτουν τις γραμμές του Αργοσαρωνικού, καθώς και τη σύνδεση Περάματος-Σαλαμίνας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόσο ο κ. Κυριαζόπουλος όσο και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν προς τους εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών του Αργοσαρωνικού ότι είναι απαραίτητη η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση και τους κάλεσαν να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια, ενημερώνοντας διαρκώς τα πληρώματα των πλοίων για την αναγκαιότητα εφαρμογής των μέτρων.

Ταυτόχρονα, ζήτησαν από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές να λάβουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της πιστής τήρησης των μέτρων ασφαλείας από τα πληρώματα των πλοίων, αλλά και από τους επιβάτες, τόσο στις τοπικές ακτοπλοϊκές γραμμές του Αργοσαρωνικού όσο και στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας, αρχής γενομένης από το λιμάνι του Πειραιά.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Κυριαζόπουλος και η κ. Καλογήρου υπογράμμισαν ότι η εικόνα της εξέλιξης του κορονοϊού δεν δικαιολογεί καμιά χαλάρωση, αλλά, αντίθετα, απαιτεί την εγρήγορση όλων μας, Πολιτείας, Αρχών και Πολιτών, ώστε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Επισήμαναν, επίσης, ότι πέραν των όποιων μέτρων λαμβάνονται, το πρώτο και το βασικότερο μέτρο αναχαίτισης της νόσου ήταν, είναι και παραμένει η προσωπική ευθύνη όλων μας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θετικά νέα ίσως και αύριο για το εμβόλιο Οξφόρδης - Astra Zeneca

Ρoή Ειδήσεων